Начальник волинського «Ощадбанку» порушує закон

Начальник волинського «Ощадбанку» порушує закон
З середини січня поточного року «Ощадбанком» була введена додаткова комісія при сплаті населенням комунальних платежів. Це викликало хвилю обурення, особливо людей пенсійного віку. Депутат обласної ради Михайло Імберовський отримав численні звернення від виборців з проханням розібратись в ситуації.

Щоб розібратись, наскільки правомірними є такі дії державного банку, 24 січня, Михайло Імберовський особисто зустрівся з начальником волинської філії «Ощадбанку» Андрієм Паскевичем., - повідомляє прес-служба "Самопоміч".

Депутат вручив очільнику філії звернення, в якому просив надати інформацію про те, хто приймав рішення про збільшення комісії за прийом платежів від населення,які причини підняття, як відбувається розрахунок собівартості цієї послуги, та просив надати копії договорів на прийом платежів укладених між банком та підприємствами – надавачами послуг, щоб переконатись чи не закладена ця банківська послуга в сам тариф.

Законодавством передбачено, що керівник установи, незалежно від форми власності, до якої звернувся депутат місцевої ради, зобов’язаний у десятиденний строк розглянути порушене ним питання та надати йому відповідь. Однак, минуло уже два місяці від дати звернення, а відповіді від пана Паскевича А.І. обласний депутат так і не дочекався.

«Як можна пересічному українцю відстояти свої права та зобов’язати порушників їх дотримуватися, коли окремі посадовці ігнорують навіть звернення обранців громад» – говорить депутат обласної ради Михайло Імберовський.

На думку депутата, своєю бездіяльністю очільник обласного «Ощадбанку» порушив не лише Закон України „ Про статус депутатів місцевих рад”, а й Закон „Про звернення громадян”, яким визначено термін розгляду звернення будь-якого громадянина України один місяць.

Саме тому депутат звернувся до Голови Правління «Ощадбанку» Андрія Пишного та Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Валерії Лутковської з проханням дати правову оцінку таким діям, чи власне бездіяльності начальника Волинської філії державного «Ощадбанку».

«Я сподіваюсь, що все ж отримаю відповідь про причини введення додаткової комісії в державному банку і в свою чергу зможу пояснити це своїм виборцям, а в разі потреби і відстояти їх права» – зазначає Михайло Імберовський.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Начальник волинського «Ощадбанку» порушує закон
27 березень, 2017, 10:17
На Волині горіла баня
27 березень, 2017, 10:12