За збут вибухівки волинські шахтарі сядуть на 5 років

За збут вибухівки волинські шахтарі сядуть на 5 років
Нововолинський міський суд завершив розгляд кримінальної справи проти двох працівників однієї з шахт Нововолинська, які викрадали та збували промислову вибухівку.

Про це повідомили в прес-центрі СБ України.

Нагадаємо, колишній працівник та завідувач підземним складом вибухових матеріалів нововолинської шахти викрали й намагалися продати 40 кілограмів амоніту та 45 електродетонаторів.

Протягом лютого-квітня 2012 року посадовець ДП «Волиньвугілля» викрадав та виносив з території шахти надлишки вибухових матеріалів, які залишались після проведення підривних робіт на шахті. Вибухівку зловмисник передавав своєму спільнику – колишньому працівнику цього підприємства, який зберігав її та невеликими партіями реалізовував у Нововолинську.

У квітні співробітники СБУ затримали зловмисників «на гарячому» під час спроби реалізувати майже 20 кг вибухових речовин. Під час обшуку приміщень шахти додатково знайшли 45 електродетонаторів, які були приховані у сейфі та за документами проходили як списані.

Вироком суду зловмисників визнано винними у вчиненні злочинів передбачених ст.262 (викрадення вибухових речовин і бойових припасів вчинених повторно та за попередньою змовою групою осіб) та ст.28 ст.263 (носіння, передача та збут вибухових речовин і бойових припасів без передбаченого законом дозволу, вчинених за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України та призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном 2 роки.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
За збут вибухівки волинські шахтарі сядуть на 5 років
06 листопад, 2012, 14:30