Із 64 котелень у «Луцьктепла» – 1 «сучасна та ефективна»

Із 64 котелень у «Луцьктепла» – 1 «сучасна та ефективна»
Із 132 кілометрів тепломереж, які належать до комунального підприємства «Луцьктепло», 110 кілометрів у поганому стані, 1,5 – у критичному і потребують негайної заміни. Значна кількість котелень мають вік понад 30 років та потребують ремонту, а лише одна котельня в місті є повністю сучасною та ефективною.

Про це стало відомо 27 березня під час засідання архітектурної комісії міськради.

Директор комунального підприємства «Луцьктепло» Валентина Малютіна розповіла, що станом на кінець 2017 року підприємство мало 64 котельні з 212 котлами. Їх загальна потужність – 500 ГКал за годину.

«Максимальне навантаження – 374 ГКал», – зауважила Малютіна, додавши, що немає потреби у використанні максимальних потужностей. Тому зараз працюють над їх оптимізацією. У підпорядкуванні підприємства 52 центральні теплові пункти та 1 ІТП. Наразі працюють над підготовкою робіт до встановлення ІТП, хоча тендер триватиме ще декілька місяців.

У підприємства наразі 132 кілометри тепломереж, 110 кілометрів із яких – у ветхому стані. Ці мережі мають великий ризик прориву та витоку. 1,5 кілометра мережі – у вкрай критичному стані. Минулоріч вдалося замінити лише 162 метри мереж. Відремонтували ще 649 метрів, за кошти міської ради замінили 720 метрів погонної мережі.

Малютіна зауважила, що 22 котельні мають вік 30-40 років та потребують значних вкладень для ремонту. Наразі провели ремонт 2 котелень, єдина котельня у місті, яка відповідає сучасним вимогам, – котельня на Ранковій, 2.

У 2017 році планують виконати переоснащення теплообліку на 9-ти котельнях, встановити нові лічильники та частково переобладнати ІТП, а також реконструювали котельню на вулиці Чернишевського. До жовтня також мають запустити котельню на вулиці Боженка. Планують також придбати прилади, які до зволять ефективно проводити теплоаудит.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Із 32 кілометрів тепломереж, які належать до комунального підприємства «Луцьктепло», 110 кілометрів у поганому стані,
Відповісти
Останні новини
Із 64 котелень у «Луцьктепла» – 1 «сучасна та ефективна»
27 березень, 2017, 11:37