Волинянин допомагав торгувати наркотиками по всій Україні

Волинянин допомагав торгувати наркотиками по всій Україні
На Волині правоохоронці затримали учасника міжрегіональної злочинної групи, яка продавала наркотики по всій Україні.

Про це повідомили у ВК ГУНП у Сумській області.

До складу групи входили жителі Сумської та Волинської областей. Аби викрити та затримати зловмисників правоохоронці провели цілу спецоперацію із залученням спецпідрозділу КОРД. В результаті цього викрили нарколабораторію, вилучили велику кількість синтетичних наркотиків, марихуану, зброю та боєприпаси.

Для належного документування діяльності зловмисників правоохоронці створили міжвідомчу слідчо-оперативну групу, до складу якої увійшли працівники поліції, прокуратури та СБУ. До складу групи входило три чоловіки. Організатор і один із його спільників – сумчани. Третім учасником злочинної групи, як виявилося, мешкав на Волині.

Аби убезпечити себе від викриття члени групи дотримувались чіткої конспірації. Наркотики виробляв лідер групи, а його спільникам була відведена роль розповсюджувачів. Вони підшукували клієнтів та організовували пересилання « посилок» в інші регіони України.

«Одночасно на території Сумської та Волинської областей силами працівників поліції та СБУ було проведено вісім обшуків. Під час яких були вилучені наркотичні засоби, психотропні речовини, обладнання для їх виготовлення. А це понад кілограм марихуани, близько 250 грамів амфетаміну та метадону. Не важко підрахувати «навар» ділків від такої протиправної діяльності, враховуючи, що за цінами « чорного» ринку 1 грам метадону коштує 600 гривень, амфетаміну – 350», - коментує ситуацію начальник відділу СУ ГУНП в Сумській області Вадим Теличко.

В нарколабораторії силовики виявили ще декілька гранат, пістолет та набої.

«На наше запитання «навіщо ви зберігали зброю та боєприпаси» затриманий організатор відповів, що зберігав їх виключно для зустрічі з нами. А на зустріч він явно не очікував, враховуючи той факт, що в день затримання він святкував свій двадцять шостий день народження», - іронізує Теличко.

Наразі всі учасники групи затримані і перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Їм загрожує до 10 років позбавлення волі.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинянин допомагав торгувати наркотиками по всій Україні
27 березень, 2017, 12:38