На Волині бюджету повернули два мільйони від «конверту»

На Волині бюджету повернули два мільйони від «конверту»
Працівники податкової міліції на Волині в рамках відпрацювання викритого міжрегіонального конвертаційного центру забезпечили відшкодування державі понад 2 мільйона гривень збитків.

Про це інформує оперативне управління ГУ ДФС у Волинській області.

Це – перші гроші, що надійшли до державної скарбниці, із завданих збитків від діяльності низки транзитно-конвертаційних підприємств, що діяли на території Миколаївської, Херсонської та Одеської областей, в схемах яких були задіяні суб'єкти господарювання із Волині.

Як повідомили в оперативному управлінні ГУ ДФС у Волинській області, під час відпрацювання конвертаційного центру працівники податкової міліції довели вину та оголосили підозру директору одного з транзитно-конвертаційних підприємств, що входив до складу масштабного конвертаційного центру. Матеріали цього кримінального провадження днями планується скерувати до суду.

Нагадаємо, що цей міжрегіональний конвертцентр надавав послуги підприємствам реального сектору економіки трьох областей з формування незаконного податкового кредиту та проведення безготівкових коштів у готівку.

Як свідчать матеріали кримінального провадження, організатор «конверту» вибудував досить чітку модель взаємодії з виконавцями, котрі шукали підставних осіб, на яких за грошову винагороду реєструвалися фіктивні суб’єкти підприємництва. Саме ці виконавці; використовуючи корпоративні банківські картки транзитно-конвертаційних підприємств, знімали значні суми готівкових коштів в установах банків та передавали їх кур’єрам та організатору.

Незважаючи на бездоганну модель організації діяльність цієї групи осіб щодо незаконного формування податкового кредиту з ПДВ в особливо великих розмірах для підприємств реального сектору економіки, шляхом оформлення безтоварних операцій з реалізації сільськогосподарської продукції, привернула увагу оперативників та слідчих ГУ ДФС у Волинській області.

Відшкодування збитків державі триває.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині бюджету повернули два мільйони від «конверту»
27 березень, 2017, 15:08