Планують відремонтувати волинських доріг на 120 мільйонів

Планують відремонтувати волинських доріг на 120 мільйонів
У Волинській області на умовах співфінансування із місцевими бюджетами планують відремонтувати доріг місцевого значення на суму понад 120 мільйонів гривень. Роботи хочуть завершити до кінця 2017 року.

Про це стало відомо 27 березня під час наради голови Волинської обласної держадміністрації за участю керівників фракцій з питань ремонту та обслуговування доріг на 2017 рік.

Представники облдержадміністрації звернулися до представників органів місцевого самоврядування ще наприкінці минулого року. Тоді просили подати пропозиції щодо ремонту доріг місцевого значення на умовах співфінансування.

За словами голови Волинської ОДА Володимира Гунчика, попередній рахунок робили на суму 100 мільйонів гривень. Зрештою, список сформували на суму понад 120 мільйонів гривень, половину із яких мають профінансувати із місцевих бюджетів.

За словами очільника департаменту інфраструктури та туризму Івана Мирки, найперше брали до уваги ті дороги, де найбільше громадського транспорту, бо перевізники відмовлялися їздити на рейси. Об’єкти пропонували районам подавати у вигляді рейтингів. Згодом попередній реєстр доріг опрацювали та надали копію до обласної ради.

Тож, не сесію облради 21 березня виносили питання ремонту відновлення місцевих та комунальних доріг на суму 20 мільйонів гривень, з передбаченням залучення аналогічної суми з місцевих бюджетів. Проте тоді депутати не проголосували ствердно.

Гунчик зауважив, що й надалі на 50% з перевиконання вноситимуть пропозиції щодо ремонту доріг. Таким чином, до кінця року вдасться залучити ще 30 мільйонів гривень. На «дефіцит» у 10 мільйонів шукатимуть грантові кошти. Тому губернатор зауважив, що зараз справа за тим, аби депутати облради та представники органів місцевого самоврядування подали пропозиції. Завдяки їм треба формувати першочерговий список доріг на суму 20 мільйонів гривень. Після чергового перерозподілу бюджету, «у роботу» підуть наступні дороги. Гунчик сподівається, що вдасться завершити роботи до жовтня 2017 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
тупо землей засиплять от і весь ремонт
Відповісти
Останні новини
Планують відремонтувати волинських доріг на 120 мільйонів
27 березень, 2017, 15:42