Про секс на ТВ попереджатимуть спеціальні картинки

Про секс на ТВ попереджатимуть спеціальні картинки
Наступного року на державних телеканалах України випробують нову форму позначок, які попереджатимуть глядачів про сцени сексу, насильства, нецензурної лексики тощо

У Нацраді з питань телебачення і радіомовлення зазначили, що в більшості європейських країн «уже давно впроваджені ефективні системи маркування продукції, яка поширюється традиційними електронними засобами масової інформації та новими медіа», - пишуть Коментарі.

В Україні вже розробили проект так званих «розумних символів», який покликаний замінити існуюче маркування.

Нагадаємо, наразі телеконтент маркується зеленим колом (програма для всієї родини), жовтим трикутником (перегляд неповнолітнім дозволений тільки в присутності батьків) і червоним квадратом (тільки для дорослих).

Новий метод передбачає позначати страшні сцени в телепродукції колом зі стилізованим зображенням гарбуза, сцени насильства - зображенням кулака або людської фігури в мішені, сцени сексу - значком із використанням символів статей, нецензурну лайку - головою людини, що "вимовляє" блискавки, наркотики - зображенням листка конопель.

Також телепрограми передбачається маркувати колом, в якому зазначено вік, з якого рекомендується переглядати подібний контент.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дуже класно, але мені лайка не подобається, людину наче нудить! А взагалі символи смішні і корисні, бо з квадратика не зрозуміло чи мужчину стануть роздягати чи їсти чи стріляти!
Відповісти
Останні новини
Про секс на ТВ попереджатимуть спеціальні картинки
06 листопад, 2012, 16:23