«Корупція – це стиль життя частини чиновників», - керівник СБУ на Волині

«Корупція – це стиль життя частини чиновників», - керівник СБУ на Волині
Частина чиновників, посадовців не хочуть зміни правил, корупція – це стиль їхнього життя, який приносить їм додаткові блага, - начальник УСБУ у Волинській області Юрій Фелонюк.

"Україна зробила свій вибір, ми хочемо бути європейською державою. Більшість українців показали свою рішучість та прагнення до змін під час Майдану, ми відчули, що можемо змінити країну, стали більш відповідальними та законослухняними. Країна рухається шляхом реформ, крок за кроком", - сказав він у інтерв'ю Волинській газеті.

"Раніше через відсутність альтернативи, набутий із радянських часів патерналізм на все це ми дивилися крізь пальці. Проте зараз, у той час, коли українські патріоти на Сході захищають незалежність держави, ненависть та зневага однакова як до відвертих ворогів, що вторглись на наші землі, так і до тих, «нібито своїх», які продовжують, попри пролиту кров Небесної Сотні, воїнів АТО, розвалювати країну зсередини – красти, отримувати «відкати», брати хабарі, брехати".

"Корупція залишається надзвичайно серйозною проблемою для всієї України та кожного регіону. Ця «ракова пухлина» суспільства справді «роз’їдає» його моральні засади, руйнує правовий і соціальний захист громадян, несе загрозу нашій державі та її безпеці, знищує авторитет України на міжнародному рівні".

ЧИТАТИ ІНТЕРВ'Ю З ЮРІЄМО ФЕЛОНЮКОМ

"Варто зазначити, що, попри дещо критичне ставлення до діяльності правоохоронних органів, саме їх ефективна робота є однією з передумов очищення суспільства від корупції. Позитивні зміни на цьому шляху відбулися. Уже в поточному році на Волині ми стали свідками низки резонансних затримань чиновників, що проявили свої корупційні схильності. Про це я зазначав вище. Усім без винятку «хабарникам» загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років, і справа тепер за судом. А оскільки непокаране зло зростає, хотілося б щоб це був не умовний термін, а реальний – для застереження інших любителів неправомірної наживи".

"Висновок один. Для того, щоб стати європейською державою, всі ми маємо зрозуміти: корупція – це зло, і її немає в переліку європейських цінностей. Не давай і не бери хабарі, починай із себе. Початок року довів, що правоохоронна система у нас діє, кожен хабарник рано чи пізно буде покараний. Ніякого пояснення, сентиментів чи жалю до такої категорії людей бути не може. Завтрашнє успішне життя великою мірою залежить від того, чи змінимося ми самі, чи подолаємо ми свого внутрішнього ворога".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Потрібно просто рострілювати хабарників з конфіскацією і все буде добре. Якщо СБУ цього не зробить, то зроблять прості люди....
Відповісти
Останні новини
«Корупція – це стиль життя частини чиновників», - керівник СБУ на Волині
28 березень, 2017, 06:14