У Луцькраді планують обстежити всі маршрутки

У Луцькраді планують обстежити всі маршрутки
У Луцькій міській раді планують провести обстеження всіх міських маршрутів автобусів щодо пасажиропотоку, аби визначити реальну собівартість перевезення.

Таку пропозицію члена виконкому Луцькради Олега Бондарука підтримали під час засідання у вівторок, 28 березня.

Бондарук пояснив, що неправильно робити висновки про обґрунтованість чи необґрунтованість якогось тарифу в місті лише на підставі обстеження 5 маршрутів. Тому, на його думку, варто провести обстеження всіх маршрутів. Таку пропозицію підтримали 11 членів виконкому.

Нагадаємо, у Луцьку перевізники хочуть зростання тарифу у маршрутках до 4 гривень, адже тариф 3 гривні, за їх словами, не покриває витрат. Як ідеться у пояснювальній записці до рішення виконкому, «до Луцької міської ради звернулись цілий ряд суб’єктів господарювання, що здійснюють перевезення пасажирів автобусами на міських маршрутах загального користування щодо підвищення розміру тарифу та надали відповідні розрахунки. А саме, перевізник ПП «АТП№1» – маршрути № 11 та 19, перевізник ТзОВ ВТП «Санрайз» – маршрути №№ 1, 2, 16, 10, 12, 22, перевізник ПАТ «Луцьке АТП 10701» – маршрути №№ 3, 9, 17а, 18, ТОВ «АТП-Луцьк» – маршрути №№ 31, 47 та приватний підприємець Назаренко І.П. – маршрут №6, а також Луцьке підприємство електротранспорту (орендовані автобуси) – №№ 24, 25, 26, 28, 29, 9а».

За даними підрахунків Луцької міської ради, «розрахунковий тариф на перевезення пасажирів автобусами по маршрутах загального користування у звичайному режимі руху складає від 2,28 грн. до 4,58грн., середній розрахунково-плановий тариф по маршрутах загального користування у звичайному режимі руху становить 3,88 грн».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: транспорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцькраді планують обстежити всі маршрутки
28 березень, 2017, 09:42