Дітворі на Волині облаштували майже 80 майданчиків

Дітворі на Волині облаштували майже 80 майданчиків
Для дозвілля дітвори у селах Полапи та Нудиже (Любомльський р-н), Ласків (Володимир-Волинський р-н), Заставне (Іваничівський р-н) відкрили 80 майданчиків.

А у Жашковичах, що знаходяться в Іваничівському районі, на свято до громади завітав народний депутат Ігор Гузь. Він, насамперед, подякував громаді за активну громадську позицію.

«У непростий для держави час відкриваємо садочки. Ви плекаєте дітей, робите все можливе, щоб їм було комфортно. Приємно, що підійшли по-господарськи: вчасно освоїли державні кошти. Закупили яскраві, кольорові меблі, зробили дитячий майданчик. Все це візуально дуже гарно дивиться. Все ж таки, в яких ти умовах перебуваєш, таким і бачиш навколишній світ», - зазначив обранець.

У свою чергу, завідувач ДНЗ "Лелеченя" з Жашкович Ганна Парфенюк зауважила: «У нас сьогодні подвійна подія: і новий майданчик відкрили, і повністю замінили меблі. Це свято і діткам, і батькам. Наш дитсадок з 1959 року «не бачив» таких меблів. Ми отримали 70 тисяч гривень на це з держбюджету. Це казка, а не садок. Дітки приходять до нас з радістю. Вони мають розвиваючі, навчальні та ігрові осередки. А ще на території нашого дитсадка маємо майданчик зі спортивним та ігровим інвентарем. Ми відчули допомогу державу. Це важливо, бо саме у дошкіллі формуються навички та здібності у діток».

У селі Жашковичі на облаштування дитячого майданчика з державного бюджету спрямували майже 80 тисяч гривень, а на закупівлю меблів – 70 тисяч гривень.

Нагадаємо, майже 7 мільйонів із 20-ти державної субвенції за ініціативи нардепа Ігоря Гузя держава спрямувала на втілення програми з встановлення дитячих та спортивних майданчиків, особливо у віддалених селах. Кожен вартістю майже 80 тисяч гривень.

Обранець щоразу рекомендує сільським та селищним головам, після встановлення, взяти ігрові платформи на баланс сільських рад, аби постійно доглядати за ними.

«Це гарна перспектива для невеличких сіл та містечок округу, оскільки зараз кількість дітей збільшується. Як планували, так і сталося, у кожній сільській раді округу встановили по одному новенькому спортивному та дитячому майданчику», - коментує Ігор Гузь.

Так, з’явилися вони у 24-х населених пунктах Іваничівського району, у 24-х – Любомльського району, п’ять – у місті Нововолинськ та один у селищі Благодатне, ще 25 дитячих майданчиків: у Володимирі-Волинському районі - 17 та 8 - у місті.

Урочисте відкриття майданчиків цього тижня за участі нардепа відбудеться ще в 12-ти населених пунктах регіону Прибужжя, зокрема: у селах Заболоття, Хотячів, Рогожани, а також - у містах Нововолинськ та Володимир-Волинський.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Дітворі на Волині облаштували майже 80 майданчиків
28 березень, 2017, 10:06