В Україні хочуть ліквідувати репетиторство в школах

В Україні хочуть ліквідувати репетиторство в школах
Міністр освіти і науки Лілія Гриневич заявила про необхідність подолати репетиторство серед шкільних вчителів.

Про це вона заявила на прес-конференції, - повідомляє Укрінформ.

«У проекті закону про освіту, який ухвалений у першому читанні, ми записали обов'язкову норму для кожного навчального закладу України публікувати на своїх інтернет-сторінках чіткий звіт про їхні доходи як з бюджетних джерел, так і від батьків, і їхні видатки, і тому все стане прозорим і зрозумілим, і батьки зможуть контролювати і розуміти, скільки грошей цей навчальний заклад і на що саме отримав з бюджетів - як державного, так і місцевого рівня», - сказала Гриневич.

Міністр зазначила, що також потрібно подолати таке явище, як репетиторство, коли вчителі свідомо не надають на уроках весь необхідний матеріал, таким чином стимулюючи додаткові заняття.

«Ми працюємо і з батьківським організаціями, щоб це вчасно виявляти. Ми розуміємо, що тут потрібно працювати над підвищенням соціального статусу вчителя. І те, що ми просунули в цьому році по єдиній тарифній сітці, підняли на два тарифні розряди соціальний статус вчителя, а також загальне підняття заробітної плати вчителів на 50%, - це є той крок назустріч учителеві. І ми розраховуємо, що буде крок учителів назустріч реформі», - сказала керівник МОН.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
я хочу розказати,як заробляють гроші у бібліотеці в центрі Луцька.Замість того,щоб обслуговувати читачів,яких там просто нема, я три дня сама сиділа у другому читальному залі,писала курсову, а в першому сидіти дітки і ганяли таньчики на компах.Але коли я працювала з картотекою, то ці бібліотекарі так торгувалися за курсову і реферат,які пишуть на робочих місцях,що на цих пару читачів уваги не звертали,не мали часу за торгом.За що вони там одержують грош?Що їх там сидить так багато,що у коридорі сидить аж четверо, що вони роблять?Сидить якась дитина тобто працівниця видно за компом і в носі колупається.А ще,коли я пішла робити ксерокс,то ще більше мене добило.Не квитанцію мені видали на руки,щоб було все офіційно,як це має бути у державнй установі.А заставили своєю рукою писати на гардеробі своє прізвище і розписуватися.А гардеробниця ставить суму на якихось бумажках, які самі склепали на компі.Це,що якийсь анекдот, я такого ніде не бачила.Це їм хто дав дозвіл так облікувати гроші.Це ж пряма корупція.Це не облік.Куди ці бумажки здають,як можна їх прослідкувати,куди записують-це просто бумажки з номерами з потолка.Хоч один цей самий, хоч такий самий. Вийняв з шуфляди і став.Жах
Відповісти
Останні новини
В Україні хочуть ліквідувати репетиторство в школах
28 березень, 2017, 10:49