У Володимирі – протести проти перенесення пам’ятника

У Володимирі – протести проти перенесення пам’ятника
У Володимирі-Волинському протестують проти наміру міської влади перенести скульптури княжичам Данилу і Васильку.

Про це інформує Вголос.

Багато років у сквері на розі вулиць Данила Галицького і Князя Василька у Володимирі-Волинському стоїть пам’ятник цим правителям. Але міська влада вирішила цю скульптуру перенести і на її місці встановити пам’ятник «Борцям за волю України». У місті розгорілися дискусії, і на захист пам’ятника княжичам виступило чимало активних мешканців міста.

Дійшло навіть до написання петиції «Про недопущення перенесення скульптури княжичам Данилу і Васильку». Її автор Руслан Пилипюк вважає, що що паркова споруда князям Данилу і Васильку у дитинстві у сквері на розі вулиць Данила Галицького і Князя Василька, автором якої є видатна українська скульпторка, почесна громадянка Володимира-Волинського Теодозія Бриж, гармонійно вписується у ландшафт і переміщення її є недоцільним.

Наразі триває збір підписів за цю петицію.

Активно до захисту скверу долучився відомий український бард та композитор, почесний житель Володимира-Волинського Сергій Шишкін.

«В нас є Площа Героїв. Яких героїв? В нас поховання в центрі міста. Це нормально? З валів поховання прибираємо, а ці нехай залишаються? В нас абсолютно не продуманий весь комплекс, а історичність в архітектурі майже втрачена. І ось єдиний ще якось вцілілий закуток зі збереженою історичністю, яку тільки підкреслюють юні князі, хочуть знищити на догоду банальної кон’юнктури. Але за великі гроші. Громадськість не тільки з Володимира неодноразово висловлювалась проти. Пости були і на Facebook, і в пресі. І ким же треба бути, щоб далі продавлювати цю недолугу ідею?» - зазначив Сергій Шишкін.

Загалом у Володимирі-Волинському є кілька пам’ятників, присвяченим борцям за волю України та загиблим роки Другої світової війни, але всі вони розкидані по місту. А на центральній площі розташований обеліск Слави.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А як тепер називаються комсомольці? Гасла інші, а підхід той самий - "задрав штани" гайда поперед поїзда. Сзаменіться, будьте люде...
Відповісти
Останні новини
У Володимирі – протести проти перенесення пам’ятника
28 березень, 2017, 14:24