На волинському Поліссі видобуватимуть сапропель

На волинському Поліссі видобуватимуть сапропель
ТОВ «ДПЗКУ - Українські органічні ресурси» може отримати дозвіл на видобуток сапропелю в озері Синове на півночі Волині.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів 28 березня, - повідомили у прес-службі облради.

Депутати вкотре розглянули звернення ТОВ «ДПЗКУ - Українські органічні ресурси» щодо надання гірничого відводу для розробки родовища сапропелів озера Синове.

Нагадаємо, комісія раніше не погоджувалася рекомендувати позитивний проект сесійного рішення з цього питання через конфліктну ситуацію між ТОВ «ДПЗКУ - Українські органічні ресурси» та ТОВ «Волиньсапрофос», який також претендував на видобування сапропелю з цього ж озера.

Наразі обидві сторони дійшли згоди в частині меж діяльності, тому комісія рекомендувала надати гірничий відвід для розробки родовища сапропелю ТОВ «ДПЗКУ - Українські органічні ресурси».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На Рівненщині працюють 7 таких відводів і працюють вони давно. Уся земля на ринках Волині в пакетах для квітів і розсади - з сусіднього регіону. Живі гроші під ногами - сотні мільйонів кубічних метрів озерного мулу! Серед 23 озер озерного коплексу Світязя є озера, товща води яких складає 1-0,5м, а мулу - 5-7 метрів. Але область працює за третім законом Паркінсона: заява розглядається через три рочки після смерті заявника.
Відповісти
Новые технологические решения в области добычи сапропеля и производства на его основе ценнейших натуральных экологически чистых удобрений пользующихся в Европе и Ближнем Востоке популярностью позволяют эффективно и прибыльно наладиль бизнес на сапропеле Волыни. Из него можно сегодня получать более 8 видов продукции. в т.ч. и лечебно-косметического направления. Центр по сапропелю обладает полным комплектом технологической и геологической документации по озерным месторождениям Волынской области, разработал и готов поставить оборудование добычи и переработки сапропеля в товарную продукцию. Капитальные затраты при этом не превысят $4 млн. Окупаемость бизнеса - 4.5 года. На некоторые виды продукции рентабельность может достигать до 300%! Интересно? Спрашивайте - www.sapropex.ru
Відповісти
Останні новини
На волинському Поліссі видобуватимуть сапропель
28 березень, 2017, 16:00