Депутати Волиньради ще не знають, скільки грошей дадуть на дороги

Депутати Волиньради ще не знають, скільки грошей дадуть на дороги
Депутати Волинської облради поки що не визначили конкретного обсягу фінансування, яке можна виділити на ремонт доріг місцевого значення.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, ПЕК, архітектури, будівництва та ЖКГ 28 березня, - повідомили у прес-службі Волиньради.

Серед питань, які розглянули депутати, - перелік доріг місцевого значення та комунальної власності, ремонт яких пропонується здійснити у 2017 році за рахунок коштів обласного та місцевих бюджетів.

Нагадаємо, при внесенні змін до обласного бюджету на сесії 21 березня обласна рада відтермінувала виділення коштів на дороги. Депутати вирішили більш ретельно порацювати з переліком об'єктів.

Під час розгляду питання розгорілася дискусія щодо підходів визначення доріг, які мають ремонтуватися за кошти обласного бюджету. Депутати вкотре дорікнули ОДА в тому, що там досі не розробили проекту відповідної програми.

Між тим, ОДА подала на розгляд комісії перелік доріг, на ремонт яких потрібно виділити понад 60 мільйонів гривень із обласного бюджету. Там запевняють, що попередньо працювали з РДА та районними радами, які формували пропозиції до загального переліку.

Наразі в обласному бюджеті ресурс, який можна спрямувати на дороги, сягає 10,7 мільйона гривень. Це – кошти з нерозподілених вільних залишків. Обсяг перевиконання обласного бюджету в першому кварталі цього року поки невідомий. Відповідно, не називається цифра, яку з цього ресурсу спрямують у так званий дорожний фонд.

Нагадаємо, вчора відбулася зустріч голови ОДА Володимира Гунчика з керівниками політичних фракцій в облраді, на якій було досягнуто компромісу про те, що понад 10 мільйонів гривень із вільних залишків будуть виділені на дороги.

«Фракційний» підхід до дорожного питання не до вподоби депутатам Олексію Панасюку, Віктору Козаку та Володимиру Яренчуку. Вони наполягали на тому, що список, запропонований виконавчою владою, узгоджений з органами місцевого самоврядування, які передбачали спіфінансування на свої дороги. Тим часом, у списку, запропонованому фракціями, є об'єкти, на які пропонується виділити тільки кошти обласного бюджету.

Голова комісії Юрій Цейко та голова фракції «Укроп» Вячеслав Рубльов наполягали, що виконавча влада на Волині підходить до питання ремонту доріг з суб'ктивним баченням, логіка якого є мало зрозумілою. При цьому часто ігноруються позиції, викладені в запитах депутатів обласної ради, які є обранцями громади і лобістами її інтересів.

За перелік доріг, запропонований фракціями обласної ради, проголосували депутати Юрій Цейко, Іван Киричик та Сергій Леонтьєв. Цього було мало для прийняття позитивних рекомендацій комісії. Після емоційного обміну думками депутати зійшлися на тому, щоб об'єднати пропозиції ОДА та фракційний список в єдиний перелік доріг, які фінансуватимуться в 2017 році з обласного бюджету.

Комісія рекомендувала підтримати цю позицію на сесії обласної ради. Між тим, щодо конкретної суми коштів з обласного бюджету в дорожний фонд депутати поки не визначили.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якої комісії головує Цєйко? Так в нього проблеми з математикою і не тільки. В нього проблеми з головою.
Відповісти
Останні новини
Депутати Волиньради ще не знають, скільки грошей дадуть на дороги
28 березень, 2017, 20:45