В Україні з квітня запровадили щомісячну абонплату за газ

В Україні з квітня запровадили щомісячну абонплату за газ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердила розмір абонентської плати за підключення до системи газопостачання.

Плату з 1 квітня сплачуватимуть споживачі щомісяця незалежно від фактичного обсягу споживання. Абонплата нараховуватиметься на підставі приєднаної потужності кожного споживача (відповідно до типу газового лічильника). Відповідне рішення було ухвалене на сьогоднішньому засіданні комісії, - повідомляє Укрінформ.

Відповідно до рішення комісії, з 1 квітня споживачам нараховуватиметься плата за газ, як товар (4942 грн за тисячу кубометрів плюс гранична торгівельна націнка газопостачальної компанії, яка становить 3,2%), а також окремо абонплата за користування приєднаними потужностями. У тариф буде закладено витрати ПАТ "Укртрансгаз" на транспортування газу, що становить приблизно 23% у загальній структурі.

Відповідно до даних НКРЕКП, побутові споживачі платитимуть значно менше, ніж промислові.

Наприклад, промислові та побутові споживачі ПАТ "Київгаз" сплачуватимуть однакову ціну - 1,27 коп. за 1 кубометр на годину (без ПДВ). Очікується, що протягом трьох років тарифи для населення та промисловості будуть вирівняні.

За оцінкою НАК "Нафтогаз України" після встановлення плати за користування приєднаними потужностями кінцева ціна газу для споживачів може зрости.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
абонплати за наявність димаря! Австро-венгрія наближається...
Відповісти
Стає все веселіше.Споживання газу падає,особливо в селах,то газові бариги придумали черговий лохотрон.
Відповісти
В Україні 80% населення живе за межею бідності, ціни вирослі відносно зарплат до космічного максимуму. Тут два варіанти, або ми докотимося до рівня Африки, або знайдеться пару сміливців, які перестріляють все те бідло при владі і знайдеться патріот, який ле лише про наповнення власної кишені буде думати!
Відповісти
Останні новини
В Україні з квітня запровадили щомісячну абонплату за газ
29 березень, 2017, 08:00