У Луцькраді «протягли» земельне питання, за яке не голосували роками

У Луцькраді «протягли» земельне питання, за яке не голосували роками
Луцька міська рада розпочала процедуру надання земельної ділянки в центрі міста для ПП «КИЙ-Х». Варто зауважити, що попередньо обранці громади чотири рази не підтримували його.

Про це йдеться в матеріалі Андрія Лучика та Василя Бідуна для видання Конкурент.

Зокрема йдеться про старе кафе на вулиці Лесі Українки, 19а. На його місці приватне підприємство «КИЙ-Х» хотіло щось побудувати. «Спочатку саме не знало що: чи то хостел, чи то кафе. А, може, й торгово-офісний центр?» – пишуть журналісти.

Чотири рази проект рішення виносили на голосування Луцької міської ради, і чотири рази депутати не підтримували його. За цей проект не голосували ні представники фракції УКРОП, ні «ляшківці», ні «тимошенківці».

Але остання сесія, де було обрано секретарем Ігоря Поліщука, продемонструвала одностайну позицію: 24 голоси «ЗА» початок процедури надання земельної ділянки для ПП «КИЙ-Х».

Важливо, що цей проект рішення підтримала «земельна» комісія міської ради. Та сама комісія, яку очолює депутат-перебіжчик Євген Ткачук, і яка вирішує максимальне коло питань –в тому числі розглядає проекти рішень щодо зняття з посади та призначення секретаря міської ради.

Варто нагадати, що на сесії міської ради 1 грудня 2016 року секретар Луцькради Юлія Вусенко сказала, що на попередній сесії оренду депутати не надали, бо забудовник неналежно поставився до всіх зауважень Луцькради.

«Всі чекали від вас, що ви покажете, яким чином користуватиметесь ділянкою. Але у вас два варіанти – перекрити повністю вікна в сусідньому будинку людям або виселити звідти мешканців. От якби ви вже підійшли з підписами мешканців, а так у вас нічого немає», – сказала тоді Юлія Вусенко.

А депутат Ігор Поліщук наголосив, що вулиця Лесі Українки є зоною регульованої забудови, і таких будов, як презентував забудовник, там не повинно бути. До того ж ця будівля створить незручності для сусідніх будинків.

Цього ж разу депутати повністю поклалися на слова представника забудовника Ольги Літот, яка продемонструвала депутатам ескізний проект. До слова, він був абсолютно інший ніж той, який секретаріат роздав депутатам для ознайомлення разом із проектом рішення.

На запитання депутата Олександра Кравченка, чи був погоджений проект із мешканцями сусіднього будинку, адже він може затуляти вікна, Ольга Літот дослівно сказала таке: «Вони всі розмовляли. Ну... наскільки я знаю, тому що, чесно, я просто представник замовника. І я знаю, що це вже все було погоджено, цей фасад, що сьогодні для вас представлений, цей фасад було погоджено і з архітектором, і з людьми, які живуть по сусідству. Вони їм не заважають. Вони не заважають вікна. І все добре».

Очевидно, депутати сприйняли ці слова за твердження про те, що проект погоджено і з управлінням архітектури та містобудування Луцької міськради, і з мешканцями сусіднього будинку. До того ж його підтримала земельна комісія, яка мала б детально розглядати ці питання.

Проте якщо подивитися візу «архітектурного» управління Луцької міської ради, то на рішенні, прийнятому Луцькою міською радою щодо землі для «КИЙ-Х», стоїть віза заступника начальника Софії Гули: «суперечить ДБН та концепції вулиці Лесі Українки».

«Конкурент» також поспілкувалися із мешканцями сусіднього будинку №21. Мешканців квартир на першому поверсі, вікна яких прямо виходять на провулок, в якому планують будувати кафе, вдома застати не вдалося.

Жінка з квартири навпроти, яка назвалася Тетяною Артеменко каже, що перший раз чує про те, що в провулку хочуть щось будувати, і ніхто до неї не приходив.

У квартирі на другому поверсі, вікна якої виходять якраз на провулок, вдалося поспілкуватися із мешканкою Тетяною Будник.

Вона розповіла, що ще минулого року до них приходили якісь люди і казали, що планують викупити її квартиру, а також помешкання на першому та третьому поверхах у тому ж крилі. Жінка пригадує, що вони не представилися, а після того більше не з'являлися.

«Вони нам казали, що мали навіть не кафе будувати, а щось під офіси», – зазначає вона.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
слава бандюкам!
Відповісти
...он сказал: "Поехали..."))) З почином.
Відповісти
Паленчуки вже почали дерибан..Хто б сумнівався.
Відповісти
НЕхай в себе під вікнами щось будує.Скільки вже можна на ту нещасну вулицю пхати бетонних коробок,там вже місця для зелених насаджень нема,а щоб поставити черговий кафе-офіс знайдуть місце
Відповісти
Останні новини
У Луцькраді «протягли» земельне питання, за яке не голосували роками
29 березень, 2017, 09:09