На Волині висадили 15 тисяч саджанців лісу

На Волині висадили 15 тисяч саджанців  лісу
У Любомльському районі висадили 15 тисяч саджанців берези та сосни.

Поблизу села Городно, що на території ДП «Любомльський лісгосп», висадили 15 тисяч дерев. На запрошення керівництва лісгоспу приєднався до всеукраїнської акції «Майбутнє лісу в твоїх руках» і депутат Верховної Ради Ігор Гузь, разом з помічниками, - прес-служба народного депутата України.

Понад півсотні людей на частині території лісгоспу (близько 70-ти соток) посадили 3 тисячі саджанців берези та 12 тисяч – соснових.

«Упродовж дня працював в окрузі; звітування про роботу, зустрічі з громадою сіл та сільськими і селищними головами, відкриття майданчиків. Мене запросили до акції, я приєднався. У лісництві постійно висаджують сотні гектарів нових лісових засаджень, тому не міг не долучитися. Садив сосну. Це хороша і правильна акція. Завжди кажу: бережіть ліси – вони нам знадобляться, адже ці дерева служитимуть для багатьох поколінь!», - прокоментував Ігор Гузь.

Як розповів директор лісового господарства Сергій Боярчук, такі акції відбуваються щороку, під час яких висаджують нові ліси, залучаючи учнівську та шкільну молодь, громадськість, владу та медіа.

За інформацією лісівників, у волинських лісах спостерігається масове захворювання сосен – вони всихають, що є небезпекою для здорових дерев. Хворі ж потрібно вирубувати, однак цьому заважають питання юридичного характеру – є заборона.

На прохання лісівників нардеп звернеться у вищі інстанції аби пришвидшити надання дозволів, аби запобігти подальшій руйнації лісу.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.