На Волині святкують ювілей музею, експонати в якому можна чіпати руками

На Волині святкують ювілей музею, експонати в якому можна чіпати руками
На Волині відзначили 45-ту річницю створення Маневицького краєзнавчого музею, де можна не лише побачити старі експонати, а й доторкнутися до них.

Про це 7 листопада повідомляє ВОДТРК.

Маневицький музей вважають одним з найкращих у Волинській області. Окрім доступності експонатів він унікальний й тим, що створений на громадських засадах і вже давно став самодостатньою одиницею музейного простору Волині.

Директор Маневицького краєзнавчого музею Петро Хомич віддав цікавій і непростій музейній справі 27 років свого життя, зберігаючи пам’ять про тих, хто тут народився і виріс,жив і працював.

«Музеї повинні бути туристичними осередками. На даний момент ми працюємо над тим. щоб маневицький музей був туристично – екскурсійним центром музею і гості змогли побачити усе, чим наш регіон багатий», – розповів він.

Експонатів у музеї налічується більше 12 тисяч. У залах – не лише побутові предмети, а й стародруки та сучасні фотографії, на яких зафіксоване життя сіл, спорожнілих через радіацію, а на стендах постає історія краю в деталях та обличчях.

Останніми роками музеєм стала цікавитися місцева молодь. Тут бувають гості і з Латвії, Литви, Польщі, часто приїздять і кияни. Наступної весни у Маневичах чекають відвідувачів із Вашингтону.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині святкують ювілей музею, експонати в якому можна чіпати руками
07 листопад, 2012, 10:08