Луцькі депутати скасували знесення гаражів на Ковельській

Луцькі депутати скасували знесення гаражів на Ковельській
Депутати Луцькради вже втретє розглядали на сесії можливість скасування рішення виконкому про знесення гаражів на вулиці Ковельській. Зрештою, після тривалих обговорень та винесення на повторне голосування, депутати таки скасували рішення про знесення.

Про це йшлося 29 березня під час засідання сесії Луцькради.

Депутат Микола Собуцький зауважив, що питання вже втретє розглядають на сесії. Йдеться про скасування рішення виконкому щодо знесення гаражів на вулиці Ковельській, які розташовані між заводами «Руна» та «Кічкарівка». Мовляв, працівники департаменту муніципальної поліції не розібралися у ситуації, бо кваліфікували територію як прибудинкову.

Натомість територія такою не є. Земельна ділянка належить місту. Відповідаючи на питання колег, він підтвердив, що гаражі встановлено незаконно, проте люди хочуть узаконити їх. Натомість депутат Андрій Покровський зауважив, що дискусія триває вже не вперше. Тому варто визначитися, куди рухатися – до європейських стандартів, чи до часів, коли кожен чиновник з певною мотивацією може встановити гараж де завгодно. Він зауважив, що розуміє громадян, які хочуть зберегти гараж, але розбудова вимагає рішень на користь інтересів міста. Тому мовляв, варто затвердити концепцію розвитку міста й у частині гаражів, аби кожен депутат працював не лише на інтереси «своїх» виборців.

«Якщо ми прийняли рішення ліквідувати гаражі в місті, то ліквідуємо», – сказав Покровський. Таку пропозицію підтримали й інші обранці громади. Депутат Павло Данильчук зауважив, що варто розробити рішення, яке б дозволяло протягом року чи 2 зносити гаражі лише у спальних районах тощо, а після цього виявити, хто не узаконив, та зносити.

Питання викликало палкі обговорення. Зрештою, депутати підтримали пропозицію про скасування рішення виконкому щодо знесення гаражів з 3 спроби – за проголосувало 23 депутати

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцькі депутати скасували знесення гаражів на Ковельській
29 березень, 2017, 15:13