На Волині оголосять Рік УПА

На Волині оголосять Рік УПА
Облрада може оголосити 2017-й Роком Української повстанської армії на Волині.

Про це повідомили у прес-службі облради.

Постійні комісії Волиньради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму, а також з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією сьогодні, підтримали проект рішення про проголошення 2017 року на Волині Роком УПА та вшанування 70-річнчя примусової депортації українців.

Нагадаємо, минає 75 років від створення УПА – єдиного військового формування, яке в роки Другої світової війни та повоєнний період відкрито боролося за незалежність України. Тож на Волині пропонують проголосити 2017 рік на Роком УПА. Проект рішення облради розробив перший заступник голови ради Олександр Пирожик.

Пропонованим депутатами проектом рішення пропонується низка заходів. Йдеться про впорядкування та встановлення пам’ятних знаків воїнам УПА; облаштування під’їзних шляхів та встановлення розпізнавальних знаків-вказівників, що ведуть до місць бойової слави повстанців. Є й пропозиції щодо соціального захисту ветеранів. Зокрема йдеться про оздоровлення в комунальних санаторіях «Лісова пісня» та «Пролісок» а також про щомісячні виплати кожному ветерану УПА з обласного бюджету по 200 гривень.

У планах ініціаторів проекту рішення просвітницька діяльність: тематичні виставки, видання збірників документів та національно-патріотичні заходи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: УПА, Волинь
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Рік гавна, а не УПА, а хоче це ж ідентичні слова!
Відповісти