Волинський «кіборг» переніс уже восьму операцію

Волинський «кіборг» переніс уже восьму операцію
У Національному інституті хірургії та трансплантології провели уже восьму операцію волинського «кіборга» Андрія Луцика.

Про це у Facebook написала волонтерка Наталія Попова.

«До цієї складної і ризикованої операції лікарі вели Андрія понад рік, після чужої зухвалої лікарської помилки. І от його ліва рука вперше за 2 роки тепла. Батько української мікрохірургії, 75-річний професор Микола Дрюк та його учень, судинний хірург з відділу мікросудинної, пластичної та відновлювальної хірургії Іван Барна з шалімовською операційною бригадою чаклували над Андрієм понад 3 години», - написала волонтерка.

Вона підкреслила, що воїна готують до наступної операції.

«До речі, лише в Інституті Шалімова в Україні на сьогодні успішно лікують синдром грудного виходу. Ми вдячні їм, що не здалися, що не відмовилися від Андрія на важкому старті вже більше року тому, коли я вперше привезла зневіреного Луцика на консультацію. Всі розуміли, що в інваліда II групи майже не було шансів – прогнозувалася ампутація кістей», - йдеться в дописі.

«Шалімівці спільно з професором Ігорем Третяком, професором відділення відновної нейрохірургії з Інституту нейрохірургії імені Ромоданова, крок за кроком, терпляче зберігають Герою кінцівки.. Низький уклін вам за професіоналізм та людяність», - зазначила Наталія Попова.

«Хочу підкреслити, що жоден медичний працівник жодного разу не заїкнувся про гонорар.. Всі операції хірурги роблять безкоштовно… Клініки не беруть коштів за госпітазацію та надають Андрію безкоштовно ліки, що є в наявності.. Від санітарочки по професора – про бійця піклуються як про рідного», - підкреслила волонтерка.

Водночас Луцик потребує підтримки. Із зібраних йому на лікування 46 тисяч гривень залишилося 6,3 тисячі. Тож волонтери продовжують збирати кошти.

«Прошу благодійну допомогу Луцику на наступну операцію надсилати на картку «Приватбанку» № 4149 4996 4220 1394 (дружина бійця Луцик Наталія Миколаївна)», - написала Попова.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.