«Ми, як лебідь, рак і щука» - Гузь про створення на Волині госпітальних округів

«Ми, як лебідь, рак і щука» - Гузь про створення на Волині госпітальних округів
Народні депутати Ігор Гузь та Ірина Констанкевич й надалі переконані, що Волинська область повинна мати повноцінну кількість госпітальних округів.

Максимум – 8 таких округів. Медичну реформу, в цьому контексті, обговорили сьогодні за круглим столом у Луцьку за участі фахівців медицини, представників влади області, Нововолинська, Володимира-Волинського та Ратнівського і Камінь-Каширського районів, - інформує прес-служба народного депутата України.

Ігор Гузь постійно відстоює належну кількість медичних округів для свого округу, зокрема, він наполягає, щоб центри госпітальних округів були і в Нововолинську, Володимирі-Волинському та Любомлі, що дозволить надати людям доступні та якісні медичні послуги.

«Ми, як риба, рак і щука, працюємо над цим питанням. ОДА відразу зайняла позицію, як на мене, хибну позицію - дати людям лише три округи. Але ми, як народні депутати, лобіюємо інтереси наших виборців. Концентрація медичного потенціалу завжди була зосереджена саме в обласному центрі – Луцьку. Але повинні розуміти, що треба надалі лобіювати для Волині належну кількість потужних медичних округів, які будуть здатні надати належну медичну допомогу населенню. Після цього стоїть питання наповнення їх в ресурсному плані», - наголосив він.

У свою чергу, Ірина Констанкевич підкреслила, що питання госпітальних округів є одним із найбільш болючих для жителів сільських місцевостей Маневицького і Камінь-Каширського районів, адже їм в деяких випадках доведеться доїжджати для отримання належної медичної допомоги понад 60 кілометрів, що суперечить нормам розподілу області на госпітальні округи.

«Я, як депутат, який представляє свій виборчий округ, намагаюся «вигризти» додатковий госпітальний округ, і вважаю - це нормально», - додав Ігор Гузь.

Богдан Самойленко, виконавчий директор Волинського регіонального відділення Асоціації міст України(АМУ), зазначив, що медична реформа, яка здійснюється в рамках децентралізації є досить непростою, однак через спільне обговорення із владою і фахівцями медичної галузі вдасться знайти компроміс задля блага людей.

Захід відбувся в рамках проекту «ПУЛЬС», що реалізується Асоціацією міст України за підтримки USAID.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Ми, як лебідь, рак і щука» - Гузь про створення на Волині госпітальних округів
29 березень, 2017, 21:40