«АТБ» допоможе родинам загиблих героїв АТО

«АТБ» допоможе родинам загиблих героїв АТО
На благодійну програму адресної підтримки сімей загиблих бійців буде спрямовано щонайменше 100 тисяч гривень.

Сьогодні навколо теми про зону АТО в інформаційному просторі точиться резонансна дискусія. Десятки експертів з газетних сторінок і телевізійних екранів чубляться через блокаду Донбасу, вимоги керівництва держави, наслідки цих подій для багатіїв та простих українців. І в цьому галасі якось на задній план відсунуто іншу тему.

Адже на Сході України тривають бойові дії, отже, на жаль, продовжують отримувати поранення та гинути наші хлопці.

Проте є люди, які не забувають про це. Незважаючи на важку економічну ситуацію, вони не лишаються осторонь, надаючи бійцям та родинам загиблих героїв допомогу. Причому не тільки беруть участь у діючих волонтерських проектах, але й створюють нові. Саме про одну з таких програм, презентовану в Дніпрі на початку березня, хотілося б розповісти детальніше.

Всеукраїнська акція під назвою «Не чужі долі» була ініційована мережею продовольчих магазинів «АТБ». До неї долучилися благодійний фонд «Елеос» та Українська православна церква Київського патріархату. Мета заходу – надати адресну допомогу родинам загиблих бійців. «Це один із найважливіших гуманітарних проектів нашої корпорації. Він спрямований на надання адресної допомоги сім'ям, які втратили годувальника в АТО», – розповіла під час презентації програми «Не чужі долі» Наталія Шаповалова, заступник генерального директора ТОВ «АТБ-маркет».

Наталія Шаповалова
Наталія Шаповалова


Ті родини, які беруть участь у проекті, протягом року отримуватимуть адресну гуманітарну допомогу від «АТБ». Продуктові набори вони зможуть забирати у найближчих магазинах мережі. Наразі визначено 30 сімей, що опинилися у скрутному становищі.

Надалі їхня кількість буде збільшуватися. Організатори програми «Не чужі долі» дуже уважно ставляться до формування переліку таких родин, щоб виключити будь-яку можливість спекулювання на чужій біді.

«Я вдячний нашим партнерам з корпорації «АТБ». Ми відібрали такі родини, з якими знайомі особисто. Ми знаємо, як ці сім’ї живуть, я можу розповісти історію кожної родини», – наголосив на заході у Дніпрі голова мережі «Елеос-Україна» протоієрей Сергій Дмитрієв.

Слід зазначити, що учасники проекту позитивно оцінили дану ініціативу. «Це дуже добре. Все, що потрібне родині, нині дорого коштує», – сказала Марина Апьонкіна, дружина тяжкохворого учасника АТО.

Про інший аспект проекту розповіла мати п’ятьох дітей Ганна Счастна, чоловік якої загинув на Сході України кілька місяців тому. За її словами, важлива не лише допомога безпосередньо продуктами харчування, а також сама увага до проблем таких родин. «Дуже вам вдячна, вкрай необхідний проект. Те, що ви збираєтесь робити, – це важливо саме тому, що ми не залишаємося наодинці зі своїми проблемами та болем», – підкреслила пані Счастна під час презентації проекту «Не чужі долі».

Безумовно, для «АТБ» така ініціатива не є першою. Соціальні програми – невід'ємна частина стратегії цієї корпорації. Тільки у 2016 році на благодійність компанія витратила більше ніж 17 мільйонів гривень, а в цілому за останні 2,5 роки «АТБ» профінансувала 12 різноманітних програм на 24 млн грн. Це підтримка дитячого будинку, допомога соціально незахищеним категоріям населення тощо. Але, як зазначають представники компанії, проект «Не чужі долі» особливий, бо мережа магазинів теж постраждала від воєнних дій.



Йдеться не лише про 150 магазинів на Сході України, які відібрали терористи самопроголошених республік, йдеться і про людські долі. Сотні робітників «АТБ» зі зброєю в руках захищають цілісність нашої країни в АТО – за призовом або за велінням свого серця. На жаль, є втрати. За роки війни шістьох українських бійців з числа «атебешників» було поранено, десять хлопців загинули.

Тож не дивно, що компанія бере активну участь у благодійних і волонтерських проектах, спрямованих на допомогу українським військовикам. Щомісяця «АТБ» відправляє на бойові позиції харчі на загальну суму понад 200 тис. грн. За співробітниками, які йдуть служити в зону проведення АТО, зберігається робоче місце та заробітна плата, а їхнім родинам надають всебічну допомогу.

Продовжуючи фінансувати інші свої програми, на благодійний проект «Не чужі долі» компанія планує витратити щонайменше 100 тис. грн. – для «АТБ» це принципово. Партнери корпорації в цій справі вже оцінили таку відповідальну позицію. «Низький уклін вам за цю роботу… Не будьмо байдужими! Зараз час, коли треба зібратися та допомогти», – наголосив керуючий Дніпропетровською єпархією УПЦ КП владика Симеон.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«АТБ» допоможе родинам загиблих героїв АТО
30 березень, 2017, 10:56