Палиця прокоментував обстріл польського консульства у Луцьку

Палиця прокоментував обстріл польського консульства у Луцьку
Голова Волинської обласної ради Ігор Палиця вважає, що постріл у Генеральне Консульство Республіки Польща у Луцьку - зухвала провокація та спроба прсварити Україну та Польщу.

Про це повідомляє ТСН.ua
У будівлю хтось уночі влучив із гранатомета.

"Категорично засуджую вияви агресії стосовно Польщі та поляків. Сподіваюся, що керівництво управління Національної поліції, обласної прокуратури та управління Служби безпеки в області докладуть усіх зусиль, аби цей прикрий інцидент було розслідувано максимально швидко та об'єктивно, а винних покарано відповідно до закону. З боку Волинської обласної ради гарантую підтримку та співпрацю", - ідеться в заяві Палиці.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ОБСТРІЛ КОНСУЛЬСТВА ПОЛЬЩІ

Голова облради наголошує, що "Польща була, є і, переконаний, буде нашим стратегічним партнером та союзником, а поляки завжди будуть близьким та братнім нам народом. Наші держави пам'ятають болючі уроки історії й цінують добросусідські відносини. І жодні провокації не повинні підірвати взаємну довіру. Для українців Польща є не тільки близьким сусідом, а й другом, який повсякчас демонструє свою підтримку: і на євроінтеграційному шляху України, і нині, коли наша держава потерпає від російської агресії".

Попри непросте минуле, Польща та Україна завжди знаходили шляхи до порозуміння та підтримували одна одну у прагненні до розвитку та забезпечення миру.

"Уже більше чотирьох місяців ми ведемо перемовини та листування з представниками Посольства Республіки Польща в Україні щодо проведення у Луцьку великого "круглого столу" за участі священиків, громадського сектору, інтелектуальної еліти, політичних та державних діячів з обох сторін. Мета цієї майбутньої зустрічі-конференції – продемонструвати єдність і непохитність добросусідських взаємовідносин і аж ніяк не намагання аналізу непростих історичних подій, які пов'язують наші народи. Переконаний, що ця зустріч неодмінно відбудеться, і ми покажемо нашу єдність всьому світу. Ми не дозволимо ніяким покидькам нав'язати чужі сценарії розвитку відносин між нашими державами. Певен, що любов переможе ненависть!", - зазначає Палиця.

Тим часом голова Верховної Ради Андрій Парубій у Twitter зазначив, що "обстріл Генконсульства Польщі у Луцьку -  провокація ворога, щоб розсварити наші народи у час, коли ми активізували нашу співпрацю".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.