Луцька піцерія надрукувала меню шрифтом Брайля

Луцька піцерія надрукувала меню шрифтом Брайля
Меню рельєфно-крапковим шрифтом тепер буде у всіх закладах мережі «Тарантелла», яка розпочала співпрацю з соціальним проектом «Braille Studio».

Потестувати меню і страви з нього адміністрація «Тарантелли», що на проспекті Волі, 9, запросила незрячих 29 березня, – повідомляють організатори.

Врахувавши побажання і зауваження цільової аудиторії, меню шрифтом Брайля з’явиться ще в одній піцерії мережі – на вулиці Ковельській, 40.

«Зробити меню доступне людям з рушеннями зору нам запропонував керівник місцевого осередку «Генерація успішної дії» Віталій Ткачук і ми відразу погодилися, бо участь у такому важливому проекті насправді велика честь і наш громадянський обов’язок. Сподіваюся, що наш заклад припаде до душі лучанам, які ще не мали можливості самостійно зробити у нас замовлення, і вони будуть охоче приходити в «Тарантеллу» зі своїми сім’ями та друзями», – сказала директорка мережі Тетяна Скрипчук.

У Луцьку наразі є два заклади харчування, у яких меню про дубльоване шрифтом Брайля, а «Тарантелла» стала першою мережею обласного центру, яка доступна незрячим відвідувачам.

Крім того,«Braille Studio» видала другий номер газети «Сім’я і дім» шрифтом Брайля.

Другий номер газети «Сім’я і дім» шрифтом Брайля вийшов 29 березня 2017 року у статусі квартальника. Тут зібрані матеріали редакційного колективу, які не втратили своєї актуальності і залишаються цікавими і корисними читачам.

«У випуску традиційно знайдете мотиваційні історії, репортажі про життя краю, найважливіші новини. Але ми врахували побажання читачів, які мали можливість ознайомитися з першим номером. Зокрема, ми збільшили обсяг матеріалів і розширили тематику. Тепер у газеті ще є матеріали про моду, спорт, стосунки, кохання та авторські колонки», – розповіла редакторка газети «Сім’я і дім шрифтом Брайля» Наталка Пахайчук.

У другому номері дебютувала незряча авторка Марія Кревська. Дівчина працює психологом у ЗОШ села Гірка Полонка, але захоплюється журналістикою і навіть робила спроби публікуватися у ЗМІ.

До слова, волонтерський проект «Braille Studіo» продовжує розвиватися і зараз шукає ресурси на придбання більш потужного обладнання.

«Якщо нам вдасться дозбирати кошти, то braille-box дозволить запустити у Луцьку унікальну друкарню шрифтом Брайля. Тоді видання преси, книг та іншої поліграфії для незрячих стане звичним явищем, а не рідкісною подією. Я щиро вдячний усім меценатам, які підтримали нашу ініціативу, і звертаюся до представників бізнесу та усіх небайдужих громадян підтримати цей проект», - підсумував координатор «Braille Studіo» Віталій Ткачук.

Реквізити для перерахунку коштів:
ВОО ВГО «Генерація успішної дії» ЄДРПОУ 37004147 Р-р 26008055511197 МФО 303440 у Волинській філії ПАТ КБ «Приватбанк».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: незрячі
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тимощук Ярослава редакторка «Сімї і дому». Соромно не знати колег!!!! Виправте помилку.
Відповісти
Соромно підписуватися анонімними іменами :)

Ну й соромно-2. Наталка Пахайчук є редактор газети Сімя і дім шрифтом Брайля, а Ярослава Тимощук є редактором звичайної газети Сімя і дім.

Айяяяяяяяйййййй Соромно не знати колег!!!!!
Відповісти
Останні новини
Луцька піцерія надрукувала меню шрифтом Брайля
30 березень, 2017, 08:51