Обстріл консульства у Луцьку розслідуватимуть спільно з поляками

Обстріл консульства у Луцьку розслідуватимуть спільно з поляками
У СБУ розглядають можливість створення спільної з правоохоронцями із Польщі групи для розслідування інциденту із обстрілом консульства в Луцьку.

Про це заявив начальник апарату голови СБУ Олександр Ткачук заявив, – повідомляє 5 канал.

«Президент України Петро Порошенко дав відповідні доручення СБУ, і наразі ми також відпрацьовуємо можливість створення спільної групи з розслідування цього резонансного злочину разом з правоохоронцями із Польщі, адже спільно з польським законодавством, напад за консульську установу за кордоном також кваліфікується як злочин», – зазначив представник СБУ.

У СБУ додають: «Наша служба готова до взаємодії з польськими колегами. Інформаційно ми з ними вже співпрацюємо. Голова СБУ сьогодні інформував посла Польщі в Україні щодо розслідування».

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ОБСТРІЛ КОНСУЛЬСТВА ПОЛЬЩІ

Нагадаємо, в ніч на 29 березня в приміщенні консульства Польщі у Луцьку, що на вулиці Дубнівській, вибухнула, ймовірно, реактивна протитанкова граната, постраждалих немає.

Міністерство закордонних справ Польщі викликало посла України у Варшаві Андрія Дещицю і пообіцяло направити ноту протесту через напад на генеральне консульство країни в Луцьку.

При цьому міністр закордонних справ України Павло Клімкін висловив обурення «провокацією проти генконсульства Польщі у Луцьку».

У Міністерстві закордонних справ України вже отримали ноту протесту від польського МЗС через вибух у генконсульстві Польщі в Луцьку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Обстріл консульства у Луцьку розслідуватимуть спільно з поляками
30 березень, 2017, 09:08