Суд за позовом Вусенко відклали

Суд за позовом Вусенко відклали
У Луцькому міськрайонному судді продовжили розгляд позову Юлії Вусенко до Луцької міськради та депутата Григорія Пустовіта щодо визнання нечинним та скасування рішення Луцькради щодо усунення її з посади секретаря.

Засідання продовжили 30 березня.

У судове засідання з'явилися представники міськради, Юлія Вусенко та Григорій Пустовіт, проте не з'явився Ігор Поліщук.

Суддя зауважила, що до суду надійшло прохання від Поліщука відкласти розгляд справи. У клопотанні він зазначив, що дізнався про те, що долучений до справи, зі ЗМІ. Натомість переконує, що повістку не отримував.

«Поряд із тим, жодних ухвал про моє залучення до участі не отримував повісток не отримував», - йдеться у клопотанні. Апелює Поліщук й до того, що з інформації на порталі судової влади учасниками процесу є Вусенко, Пустовіт, міська рада та заінтересована особа Житінський.

Він повідомив, що бажає участь брати у процесі, проте не уклав договору про отримання правової допомоги, а наразі як посадова особа бере участь у зустрічі із нардепами. Тому Поліщук просив сьогодні слухання не проводити та належним чином повідомити його про дату час і місце і надати можливість познайомитися із матеріалами справи.

За словами судді, документ від Ігоря Поліщука принесли незадовго до засідання суду. Валентина Пушкарчук запитала думку сторін.

Вусенко та її представники просили суд слухати справу. Мовляв, сторона знала про існування справи та могла ознайомитися із матеріалами, а також вирішити питання з представником.

Юрист Луцькради Олександр Рачков зауважив, що сам позивач зазначав, що рішення про обрання Поліщука секретаря є похідним у справі, тому якщо розглядати без нього, права будуть порушені. Нема й належних доказів того, що Поліщук повідомлений.

Представники відповідача навпаки, вважали, що заява про перенесення має підстави.

«Якщо вони залучають його третьою стороною, то треба дати йому можливість прибути на суд», - додав Пустовіт.

Суддя зауважила, що зроблять перерву і повторно викликатимуть Ігоря Поліщука. Після цього учасники судового засідання намагалися визначитися з датою. Відповідачі наполягали на 24 квітня, мовляв, аби встигли повідомити належним чином. Проте позивачі просили розглянути справу раніше, 5 квітня, адже пізніше суддя піде у відпустку.

Зрештою засідання суду призначили на 5 квітня 15:30.

Нагадаємо, раніше суд відмовив у задоволенні клопотання про забезпечення позову Вусенко щодо скасування рішення про її усунення з посади секретаря Луцької міської ради та визнав Ігоря Поліщука стороною в справі за позовом Вусенко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.