Волиньрада може виділити майже 400 тисяч на святкування Реформації

Волиньрада може виділити майже 400 тисяч на святкування Реформації
Волинська облрада може виділити із обласного бюджету на відзначення 500-річчя Реформації 385 тисяч гривень.

Про це повідомили у прес-службі облради.

Депутат обласної ради Сергій Леонтьєв розробив і вніс на розгляд сесії проект рішення про відзначення 500-річчя Реформації. Документом передбачається внесення змін до кількох регіональних програм з доповненням переліку відповідних заходів, на проведення яких пропонується виділити з обласного бюджету 385 тисяч гривень.

Проект рішення розглянули дві постійні комісії: з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму та з питань соціального захисту населення,охорони здоров’я, материнства та дитинства.

Леонтьєв наполягав на неохідності підтримки проекту в знак вшанування важливої історичної події, з якою він пов'язує початок капіталізму в світі та чимало позитивних суспільних трасформацій.

Між тим, заступник голови ОДА Світлана Мишковець застерегла, що виділення коштів на фінансування заходів в рамках святкування 500-річчя Реформації є небажаним, бо може спричинити міжконфесійну напругу. Разом з тим, вона повідомила, що в ОДА заплановано проведення ряду заходів, які можна доповнити. Відзначення поважної історичної дати, зі слів посадовця, вітає і Волинська рада церков, але про видатки з обласного бюджету не йдеться.

Неоднозначне ставлення до проекту й в депутатів обласної ради.

«Реформацію вважаю важливою подією в історії Європи. Але якщо уважно проаналізувати запропонований проект, то не можу погодитися з обсягами фінансування окремих заходів. На святкування ювілею Лесі Українки ми виділили значно меншу суму, аніж на Реформацію», - висловив свою позицію заступник голови комісії з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму Юрій Поліщук.

Він та члени цієї ж комісії Галина Йовик та Валерій Дунайчук не підтримали проекту Леонтьєва.

В захист проекту виспали голова комісії Петро Савчук та заступник голови обласної ради Роман Карпюк. Своїм голосуванням документ підтримали Олександр Курилюк та Михайло Скопюк, але для позитивного рішення трьох голосів було замало.

Проект підтримали члени постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення,охорони здоров’я, материнства та дитинства, окрім Михайла Бегаля.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волиньрада може виділити майже 400 тисяч на святкування Реформації
30 березень, 2017, 13:49