Канадський фотограф засвітлинив надзвичайні пострадянські зупинки

Канадський фотограф засвітлинив надзвичайні пострадянські зупинки
Канадський фотограф Крістофер Хервіг відвідав 13 країн пострадянського простору та засвітлинив десятки оригінальних та дивних автобусних зупинок. В об'єктив фотографа потрапили й зупинки на території України.

Про це повідомляє сайт СВІТUA.

Хервіг здолав понад 30 тисяч кілометрів. Незважаючи на те, що СРСР розпався більше 25 років тому, пейзажі колишніх радянських держав досі прикрашають незвичайні архітектурні форми. Канадець звернув увагу на оригінальні автобусні зупинки часів Радянського Союзу.

Для того, щоб зібрати велику колекцію знімків таких зупинок, він відвідав 13 країн: на машині, автобусі і таксі Хервіг об’їздив Україну, Казахстан, Туркменію, Узбекистан, Киргизію, Таджикистан, Молдову, Вірменію, Грузію, Литву, Латвію, Білорусію та Естонію.

Ідея фотографувати автобусні зупинки виникла у Крістофера Хервіга спонтанно. Коли в 2002 році він їхав на велосипеді з Лондона до Санкт-Петербурга, то поставив перед собою завдання робити по одній хорошій фотографії щогодини.

Дорогою фотограф помічав різні деталі: димові труби, вуличні графіті, розвішаний на мотузках одяг і людей, які чекають автобуси на зупинках. На останньому Хервіг зосередився настільки сильно, що інтерес переріс у проект, результатом якого стало видання книги Радянські автобусні зупинки.

«Я зрозумів, що за залізною завісою і кліше про Радянський союз мільйони людей жили, мріяли і творили мистецтво у буденних речах», – зазначив Крістофер Хервіг.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Канадський фотограф засвітлинив надзвичайні пострадянські зупинки
31 березень, 2017, 03:12