Гунчик прокоментував обстріл польського консульства в Луцьку

Гунчик прокоментував обстріл польського консульства в Луцьку
Обстріл Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку – це спроба третьої сторони внести деструктив у взаємини українців та поляків.

Про це йдеться у зверненні голови ОДА Володимира Гунчика, оприлюдненого на сайті облдержадміністрації.

Гунчик заявив, що обстріл невідомими будівлі Генерального консульства Польщі, більше ніж шокували.

«Шокували, бо хтось наважився зазіхнути на людські життя, і хвала Всевишньому, що не має загиблих! Шокували, бо у мирному серці Волині з гранатомета обстріляли приміщення, котре фактично є територією іншої держави! При цьому історія дружніх та партнерських стосунків волинян із поляками вимірюється не однією сторінкою сучасного літопису», - зазначає Гунчик.

Він засудив радикалізм.

«Так, спільна українсько-польська історія – не легка. Досі кожній зі сторін болять ті проблемні питання. Але і українцям, волинянам зокрема, і полякам вистачає здорового глузду утримувати баланс позицій та не переводити дражливі теми у політичну площину, натомість віддати їх науковцям та історикам. Переконаний, що жодна зі сторін не зацікавлена у штучному розбурхуванні теми й створенні конфліктних ситуацій», - йдеться у зверненні губернатора.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ОБСТРІЛ КОНСУЛЬСТВА ПОЛЬЩІ

Глава ОДА вважає, що вносячи деструктив у взаємини українців та поляків, третя сторона намагається витягнути зі шаф історії старі скелети та спрямувати накопичений віками негатив на сучасність.

«Обстріл консульства у Луцьку – одна з таких спроб. Її гостро засудив Президент України Петро Порошенко, адже поляки – передусім партнери України на міжнародній арені, держава, котра однією з перших простягала руку допомоги Україні в історично важливі моменти: визнавала самостійність у 1991-му, засуджувала у 2013-му дії злочинної української влади проти свого ж народу, підтримувала Майдани», - зазначив Володимир Гунчик.

Він нагадав, що посилено охорону приміщення, де у Луцьку розташоване консульство. «Одразу після такої ганебної події відбулося позачергове засідання ради оборони області. Спільно з силовиками та правоохоронцями напрацювали план подальших дій. Прикметно, що в цій справі українці та поляки також об’єднали зусилля й спільно розслідують справу. Впевнений, що результат не забариться. Тим паче, що сьогодні під час зустрічі з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Польщі в Україні намітили ряд конкретних заходів, спільних заходів, основна мета яких – оперативне розслідування справи та недопущення ескалації», - йдеться у зверненні.

Губернатор закликав волинян не бути байдужими, давши відсіч екстремізму.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
пора сидіти на печі!
Відповісти
Останні новини
У «ПортCity» - День сміху
30 березень, 2017, 17:10
Гунчик прокоментував обстріл польського консульства в Луцьку
30 березень, 2017, 17:01