Путіна закликали дослухатися до простестуючих та звільнити Сенцова

Путіна закликали дослухатися до простестуючих та звільнити Сенцова
Під час вручення кінопремії «Ніка» російський режисер Олександр Сокуров та Олена Корнєєва закликали президента Росії Володимира Путіна прислухатися до учасників антикорупційних мітингів та звільнити українського режисера Олега Сенцова.

Про це пише Deutsche Welle.

Декілька російських кінорежисерів на церемонії вручення кінопремії "Ніка" у вівторок, 28 березня, закликали російську владу прислухатися до учасників антикорупційних демонстрацій, які відбулися на минулих вихідних у багатьох містах Росії, а також звільнити українського режисера Олега Сенцова.

Найбільший суспільний резонанс здійняв виступ режисера Олександра Сокурова, який отримав нагороду в номінації "Честь і гідність". На його думку, держава припустилася помилки, поводячись "так фамільярно зі школярами та студентами". "Треба почути їх", - вважає 65-річний режисер.

Сокуров та акторка Олена Коренєва, яка отримала нагороду за найкращу роль другого плану, також нагадали зі сцени про російських політв'язнів, зокрема Олега Сенцова.

"Сьогодні я хочу сказати, що я чекаю рішення від президента, відповіді на питання, яке ми обговорювали, - доля Олега Сенцова. І президент сказав, що буде думати над цією проблемою", - сказав режисер.

Олена Коренєва, своєю чергою, зазначила: "Я кажу це для себе, ви всі знаєте, що я хочу сказати. У нас список політв'язнів налічує десь близько ста людей. Він, можливо, буде поповнюватися, я назву три імені: Олег Сенцов, наш колега, український режисер, який отримав паспорт російського громадянина проти свого бажання і був тут засуджений на 20 років та відбуває термін у Якутії…"

Також акторка назвала імена політв'язнів Сергія Мохнаткіна та Олега Навального, брата російського опозиціонера Олексія Навального.

"Я повторюю, що я кажу це більше для себе. І ми не можемо їм допомогти, але ми повинні знати, як це відбувається", - констатувала Коренєва.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Путіна закликали дослухатися до простестуючих та звільнити Сенцова
31 березень, 2017, 05:17