Мер Ковеля зробив заяву щодо ситуації на ветсанзаводі

Мер Ковеля зробив заяву щодо ситуації на ветсанзаводі
Міський голова Ковеля Олег Кіндер вважає, що проблему ветсанзаводу вдасться розв’язати за підтримки самих ковельчан та громадських активістів, бо на допомогу обласної виконавчої влади розраховувати не доводиться.

"Регіональна комісія ТЕБ та НС, яку було скликано на моє прохання, ні на йоту не просунула вирішення питання ліквідації наслідків бездумної господарської діяльності державного підприємства по утилізації відходів та бездіяльності державних контролюючих органів, через що місто Ковель опинилось на грані екологічної катастрофи", - каже посадовець.

"Результат роботи цієї комісії мене не здивував. Коли побачив, що серед присутніх немає голови облдержадміністрації та водночас голови комісії ТЕБ та НС Володимира Гунчика, то стало зрозуміло – на допомогу обласної виконавчої влади розраховувати марно."

"Хіба не дивну позицію зайняв голова ОДА Володимира Гунчика, який наполягає на тому, що Ковельська філія ДП «Укрветсанзавод» потрібна для області, що це підприємство повинно функціонувати для утилізації відходів волинських підприємств, у той час його заступники О.Степанцов та Сергій Кошарук заявляють, що наслідки екологічного лиха, спричиненого діяльністю цього підприємства, - проблема винятково міської влади. Мовляв, це – ваші міські проблеми, от і вирішуйте їх самотужки".

"Таке ставлення до міської влади, до Ковеля, ковельчан вже стало традиційним для окремих обласних посадовців. А як же мешканці прилеглих до заводу населених пунктів Ковельського району - Колодниці, Вербка, Бахів? Що ж, будемо вирішувати самі".

"Прикро, що окремі чиновники не розуміють – люди змінились, суспільство міняється, тому треба мінятись і самим. Час пустопорожньої балаканини завершується – людям треба бачити конкретні дії і відчувати їх результати".

"На засіданні комісії я відчув колосальну підтримку від простих небайдужих ковельчан, які приїхали до облдержадміністрації. Їх було небагато – кілька десятків, але саме тоді, незважаючи на стіну байдужості та нерозуміння членів регіональної комісії, стало відчутно, що настав переломний момент у розв’язанні проблеми скотомогильника у Ковелі.
І цей перелом забезпечили прості мешканці Ковеля".

Також Олег Кіндер звернувся до ковельчан. Публікуємо його заяву:


Шановні ковельчани!

Ще кілька днів тому я казав, що ВІРЮ в те, що разом з вами подолаємо проблему ветсанзаводу.
Сьогодні я кажу - я ЗНАЮ, що ми її подолаємо. Ми ліквідуємо цей гнійник на тілі Ковеля та зітремо його з мапи міста.

В нас немає іншого вибору. Ми – приречені на перемогу.

Щиро дякую тим пікетувальникам, які приїхали до облдержадміністрації, та тим, хто лишився у Ковелі на варті - за підтримку. Це дуже важливо для мене, це надає сил та наснаги для продовження розпочатого.

Дякую хлопцям з Нацкорпусу - за довіру та співпрацю. Це світла та незаангажована небайдужа молодь. Вони - наше майбутнє.

Також, дякую народному депутату України Ігорю Гузю та його помічнику Ігорю Верчуку - за організацію делегації пікетувальників та автоперевізнику Петру М'якоті за наданий делегації автотранспорт.

Разом ми - сила.

Я вами пишаюсь!

Олег Кіндер, міський голова Ковеля

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А керівник заводу мабуть справно отримував заробітну платню,хоча і знав що твориться у нього на підприємстві.Може потрібно наказувати їх копійкою?
Відповісти