Гройсман анонсував підвищення пенсій із жовтня

Гройсман анонсував підвищення пенсій із жовтня
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що в разі ухвалення Радою проекту пенсійної реформи до 15 липня, Уряд зможе підвищити пенсії вже від 1 жовтня.

Про це він заявив під час зустрічі з представниками регіональних ЗМІ, – пише ТСН.

«Я переконаний, що за наявності підтримки в українському парламенті в 226 голосів, ми можемо до завершення цієї сесії – до 15 липня – проголосувати за основу і в цілому, і з 1 жовтня в країні усім підняти пенсії. Я розумію, як це зробити, і готовий за це нести відповідальність. Буду просити підтримки українських громадян і буду просити підтримки українського парламенту. Глибоко переконаний, що при такій підтримці система буде змінена, вона буде абсолютно правильно працювати в інтересах українських громадян», - наголосив прем'єр.

Він додав, що цьогоріч слід змінити ситуацію, коли 80% українців отримують мінімальні пенсії.

На думку урядовців, пенсійна реформа має включати три критерії: справедливість, бездефіцитність Пенсійного фонду та підвищення пенсій.

Гройсман заявив, що несправедливо, коли значна частина пенсіонерів, які свого часу не сплачували жодної копійки до Пенсійного фонду, отримують сьогодні таку ж мінімальну пенсію, як ті пенсіонери, що платили ці внески.

Нова пенсійна реформа, за словами очільника уряду, дозволять вже за 7 років повністю ліквідувати дефіцит бюджету Пенсійного фонду у 140 млрд грн.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: пенсії
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Гройсман анонсував підвищення пенсій із жовтня
31 березень, 2017, 13:51