Підозрюваного у хабарництві слідчого посадили під домашній арешт

Підозрюваного у хабарництві слідчого посадили під домашній арешт
Старшого слідчого Луцького відділу поліції Олександра Карпука, якого затримали на отриманні хабара обсягом 2 тисячі доларів, посадили під домашній арешт.

Також суд арештував вилучене під час затримання та обшуку у службовому кабінеті майно поліцейського та відсторонив його від посади, - повідомляє Четверта влада.

Нагадаємо, правоохоронці 22 березня затримали при одержанні хабара старшого слідчого Луцького відділу поліції Олександра Карпука. З`ясувалося, що правоохоронець систематично вимагав та одержував «данину» від волинянина за вчинення в інтересах останнього дій з використанням наданої йому влади. Проти слідчого відкрили кримінальне провадження.

Після затримання слідчий прокуратури Волинської області звернувся до суду з клопотанням про застосування запобіжного заходу поліцейському у вигляді цілодобового домашнього арешту.

У суді представник прокуратури зазначив, що поліцейському інкримінується два епізоди отримання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення іншою особою, уповноваженою на виконання функцій держави. Поліцейському вручили повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 369-2 Кримінального кодексу України (зловживання впливом).

За цією статтею йому загрожує штраф обсягом 12,75-25,5 тисячі гривень або позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Слідчі припускають, що підозрюваний може переховуватися від органів слідства, а також впливати на своїх колег та інших людей, показання яких можуть мати важливе значення у справі, тому попросили обрати йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Зрештою, суддя Луцького міськрайонного суду Василь Ковальчук прислухався до аргументів адвоката та самого підозрюваного, стосовно того, що на його утриманні перебуває двоє малолітніх дітей, а тому в денну пору доби йому потрібно відлучатися з дому.

Суддя ухвалив застосувати до поліцейського запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на два місяці і заборонити йому залишати місце проживання із 22:00 до 06:00.

Крім того, суддя Ковальчук арештував вилучені під час затримання та обшуку у службовому кабінеті поліцейського кошти: 2000 доларів отриманих у вигляді хабара та 300 доларів знайдених в Олександра Карпука при затриманні. Також арештували 214 гривень, знайдених в підозрюваного, два мобільні телефони, службове посвідчення поліції, флешку, посвідчення учасника бойових дій та інше майно. Поки що на час слідства до 19 травня поліцейського відсторонили від посади.

Олександр Карпук в поліції працює вже не один рік. Свого часу він очолював слідчий відділ Луцького районного відділення УМВС у Волинській області, згодом працював першим заступником начальника – начальником слідчого відділу Луцького міського відділу міліції.

Атестацію у 2016 році Олександр Карпук пройшов – його вирішили понизити на посаді, проте в органах поліції він залишився. У липні минулого року його призначили на посаду старшого слідчого слідчого відділу Луцького відділу поліції у спеціальному званні полковника поліції.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Підозрюваного у хабарництві слідчого посадили під домашній арешт
31 березень, 2017, 19:45