Лучани скаржаться на промислові відходи

Лучани скаржаться на промислові відходи
У Луцьку жителі «цукрового» району нарікають на забруднення навколишнього середовища через промислові відходи.

Про це йшлося сьогодні, 31 березня, під час засідання громадської ради при Волинській ОДА, - пише Волинський інформаційний портал.

Зокрема представниця ініціативної групи, яка направила звернення до членів громадської ради, Наталія Євгенівна розповіла, що в її житловому районі на полях фільтрації невідомі незаконно виливають промислові відходи, які спричиняють нестерпний сморід.

«У нашому районі міста – ГПЗ, вулиця Мамсурова – функціонує школа № 24, у якій із 13-ї до 15-ї години в групі продовженого дня діти за розкладом повинні гуляти на вулиці. Однак після такої прогулянки на «свіжому» повітрі ті скаржаться на головний біль», – розповіла жінка.

Інші члени ініціативної групи додавали, що від смороду погано себе почувають не лише діти. Ті, хто поряд має земельні ділянки, не можуть працювати там упродовж дня, як це було ще декілька років тому. Лучани розповідають, що територія, куди невідомі зливають відходи, належить Гнідавському цукровому заводу, однак сморід не через це підприємство. За словами жителів цього району Луцька, минулого року на перевізників-асенізаторів за незаконну діяльність декілька разів уже накладали штрафи, однак злив нечистот триває й досі.

Голова Громадської ради при Волинській ОДА Олександр Волянюк зазначив, що після почутого обов'язково направлять запити у відповідні служби екології, щоб вивчити ситуацію детальніше.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лучани скаржаться на промислові відходи
31 березень, 2017, 20:51