СБУ назвала замовника обстрілу польського консульства

СБУ назвала замовника обстрілу польського консульства
Обстріл Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку та синхронізована з ним у часі спроба перекриття траси «Львів – Рава-Руська» є частинами спрямованої підривної акції, організованої одним центром – спеціальними службами Російської Федерації.

Замовником провокації є лідер радикальної громадської організації «Наждак» Микола Дульський, - повідомляє прес-центр СБУ.

Вночі 29 березня в адміністративне приміщення Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку влучив постріл з ручного протитанкового гранатомета.

А в 10:15 того ж дня група у складі приблизно ста осіб намагалася перекрити рух автотранспорту на трасі «Львів – Рава-Руська». Акція мала тривати до 22:00, її учасники були орієнтовані на активний опір правоохоронцям.

Час і спосіб проведення акцій свідчать про координацію обох провокацій з метою загострення українсько-польських міждержавних стосунків та оперативної обстановки у середині держави.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ОБСТРІЛ КОНСУЛЬСТВА ПОЛЬЩІ

Залучені за 150 – 200 гривень учасники провокації, серед яких був лише один етнічний поляк, палили шини і тримали в руках виготовлені заздалегідь транспаранти з гаслами «Волинь у серцях» та «Польща вас пам’ятає».

Серед учасників провокації – особи без постійного місця мешкання та 22 неповнолітніх. Серед організаторів – уродженець Луганщини та мешканка Львова, яка перебуває на обліку у психдиспансері.

Правоохоронці розблокували автомобільне сполучення та опитали 92 затримані особи. В організаторів акції вилучено письмові, а також електронні інструкції стосовно порядку її організації та проведення. Також в учасників провокації вилучили фаєри та димові шашки.

Того ж дня Управління СБ України у Львівській області відкрило кримінальне провадження за частиною 2 статті 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України), частиною 2 статті 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх національної належності), частиною 2 статті 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), частиною 3 статті 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Уже 30 березня у організаторів фейкової акції проведено невідкладні процесуальні слідчі дії – три обшуки в Києві, три огляди житла у Львові та один у Нетішині на Хмельниччині.

Двом організаторам повідомлено про підозру. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як встановили оперативники спецслужби, замовником реалізації протиправного задуму російських спецслужб є лідер радикальної громадської організації «Наждак» Микола Дульський, який переховується на території РФ, і якого розшукують українські правоохоронці за погрозу вбивства. Дульський – відомий агент впливу російських спецслужб, який за гроші веде активну антиукраїнську діяльність з 2015 року. Також встановлено, що його група причетна до замовних протестних заходів 15 березня біля Центрвиборчкому.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У мене абсолютно логічне запитання до бравого СБУ: а коли врешті решт будуть відкриті кримінальні провадження за цими самими статтями (за виключенням посягання на територіальну цілісність України) відносно майданутих виродків, які вчинили безліч таких злочинів протягом так званої "революції огидності"?
Відповісти
Повний бред. Разкрадають армію. Вже кресер "Україна" продають. Грошики з МВФ накрилися мідним тазом. Суд рашці на 3 млрд баксів програли. Треба платити. Комунальні борги звичайних українців сягнули 1 млрд долярів. Ось і треба придумати якусь туфту щоб переключити увагу.
Відповісти
Останні новини
СБУ назвала замовника обстрілу польського консульства
31 березень, 2017, 19:16