Школярам полегшили уроки фізкультури

Школярам полегшили уроки фізкультури
Нормативи з фізкультури для дітей знизили: нова навчальна програма для 5-10 класів почне діяти вже з 1 вересня цього року.

Про це інформує Сегодня.

Міносвіти днями розіслало її своїм регіональним управлінням. На уроках з теорії школярам розказуватимуть про історію фізкультури, правила техніки безпеки, а також навчать надавати першу допомогу.

Основний напрям практичних занять кожна школа вибере для себе самостійно з 10 запропонованих варіантів МОН: баскетбол, волейбол, гандбол, гімнастика, легка атлетика, настільний теніс, туризм або футбол.

У виборі школи виходитимуть з наявної бази, місцевих традицій.

У майбутньому Міністерство планує розширити цей перелік відповідно до побажань шкіл.

Крім того, школярам понизять нижній поріг нормативів. Тепер для отримання середнього рівня, наприклад, з гімнастики в десятому класі хлопцям досить підтягнутися 3 рази (було – 7), дівчаткам – 5 разів замість 10.

Серед загальних для всіх шкіл фізичних навантажень залишаються біг, стрибки, вправи для формування постави, профілактики плоскостопості.

За ним нормативи здавати не будуть, пояснив один з авторів програми, головний спеціаліст департаменту загальної, середньої та дошкільної освіти МОН Сергій Дятленко.

Крім нормативів, для оцінки використовуватимуть ще три критерії: рівень теоретичних знань, активність на уроці, техніка виконання вправ.

У 2008 році МОН скасувало нормативи з кросу після того, як 7 школярів померли на фізкультурі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Школярам полегшили уроки фізкультури
05 січень, 2012, 16:41