Громадський діяч: Теракт у Луцьку «пробудив» українців і поляків

Громадський діяч: Теракт у Луцьку «пробудив» українців і поляків
Голова Товариства польської культури на Волині ім. Єви Фелінської Валентин Ваколюк вважає, що українцям та полякам треба спільно взятись за роботу, щоб більше не допускати на своїх територія жодних провокацій.

Під час прямого ефіру ток-шоу "Протилежний погляд LIVE" 31 березня на телеканалі "Нова Волинь" говорили про обстріл Генерального консульства Польщі у Луцьку, - пише Конкурент.

Гостями студії були голова Товариства польської культури на Волині ім. Єви Фелінської Валентин Ваколюк та очільник фракції ВО "Свобода" у Волиньраді Анатолій Вітів.

Анатолій Вітів сказав, що тоді, коли в країні йде війна, у людей на Заході немає відчуття небезпеки. З його слів, ще на початку війни держава б мала ввести воєнний стан і люди б були готові до подібних дій і це б їх не застало зненацька.

"У людей немає відчуття небезпеки. Вони гуляють нічними клубами і не розуміють, що в той час за тисячу кілометрів на Сході гине їхній товариш", - сказав Анатолій Вітів.

Валентин Ваколюк вважає, що ситуація у Луцьку "пробудила" як українців, так і поляків.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ОБСТРІЛ КОНСУЛЬСТВА ПОЛЬЩІ

"Вони теж добрі аналітики, і вони побачили, що ми спимо – у теплих подушечках у псевдоєвропейському просторі. Нас пробудили, і нам треба спільно взятись за роботу та проводити превентивну дію, вже у зародку душити проблему. Адже почалось все не з обстрілу, а з руйнування пам'ятників як на польській, так і на українській стороні. Також існують гібридні прояви війни, такі як хабарництво і крутійство під візовим центром. Там стоять молоді люди і просто знущаються з тих, хто хоче поїхати на роботу, кажучи, що консульство карту поляка не дає, а ми зробимо", - сказав Валентин Ваколюк.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вітів не витягнув гвера з-під стріхи і не пішов убивати?
Відповісти
Останні новини
Громадський діяч: Теракт у Луцьку «пробудив» українців і поляків
01 квітень, 2017, 14:19