Яка система опалення краща: думка волинських експертів

Яка система опалення краща: думка волинських експертів
Волинські бізнесмени радять купувати системи опалення у перевірених виробників, зокрема, компаній Viessmann і Bosch.

Про це йдеться в статті Анатолій Котлюка «Обираючи житло: яка система опалення краща».

Директор ПрАТ «Луцький домобудівельний комбінат» Руслан Вайман розповідає, що його підприємство облаштовує поквартирне автономне опалення будинків із 1998 року. «Всі будинки введені в експлуатацію, усі квартири забезпечені автономним опаленням», - каже він.

«ЛДБК» надає перевагу німецьким котлам Viessmann.

«Ми вважаємо, що це найбільш оптимально, тому що людина сама може регулювати розхід газу та тепла. Плюс у всіх радіаторах стоять регулятори подачі тепла із декількома позиціями, від 1 до 5. Тобто, можна регулювати не лише котел, а й кожен радіатор. Нам здається, що це найбільш ефективно, і приблизно у 2-3 рази є економія у грошах, якщо порівняти із традиційним радянським житлом», - мовив Руслан Вайман.

Директор компанії «Інвестор» Андрій Разумовський розповів, що в новобудовах його компанії встановлюють сучасні котли Bosch. Мовляв, вони найоптимальніші у поєднанні ціни та якості, та й місцевий представник компанії – компетентна та технічно освічена людина, на місці є всі запчастини у разі необхідності заміни.

«У житловому комплексі «Струмочок» всі роботи виконувало підприємство «БОШ-Тепло», тож, на усі котли, батареї та прилади є гарантії та можливість сервісного обслуговування. У нас взагалі не було проблем. У мене вдома також стоїть котел Bosch», - пояснив будівельник.

На думку директора фірми «БОШ-Тепло» Сергія Шкоди, електричні котли - найефективніші. Котел такого типу найдешевший, простий в обслуговуванні та екологічно чистий. Електричне опалення виходить дешевим, якщо користуватися двотарифною системою оплати за електроенергію та нічними тарифами.

А директор компанії «Мегатон» Сергій Гнатина каже: найбільшим попитом зараз користується заміна котлів на енергоощадні конденсаційні газові котли. Коефіцієнт корисної дії звичайного газового котла – 80-85%, а конденсаційного (за умов правильного використання) - до 108%.

БІЛЬШЕ ЧИТАЙТЕ В ПОВНІЙ ВЕРСІЇ СТАТТІ

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Яка система опалення краща: думка волинських експертів
01 квітень, 2017, 17:31