Луцький психолог розповіла, з якими проблемами стикаються атовці

Луцький психолог розповіла, з якими проблемами стикаються атовці
Найбільше їх турбують спогади та тотальне обурення несправедливістю, яка нас оточує, - каже психолог Олена Звєрєва про атовців.

"Я іноді дивуюся, наскільки їм вистачає витримки та спокою, аби це втримати в собі. А це не ті, хто танцював на Майдані, це люди, які дійсно вміють убивати. Їм навіть не треба везти сюди зброї – вони можуть роззброїти голіруч, бо здобували свою зброю в боях", - мовила вона в інтерв'ю для Інформаційного агентства ВолиньPost..

"Окреме питання – церкви, які розказують, що там братовбивча війна. Виходить, що вони вбивали братів, які були готові у будь-яку секунду вбити їх. Через таку позицію багато хто відмовляється ходити в церкви. Добре, якщо вони не замикаються і йдуть до психолога".

"Я намагаюся їм пояснити, що зараз їхня війна має тривати за здоров’я та відновлення, за власний добробут, аби бути в строю тоді, коли буде потреба".

"Окрім того, доводиться працювати й з дружинами і дітьми. Діти чекали з війни тата-героя, а він не завжди так поводиться, бо може мати слабкості. У діток не завжди є почуття поваги до цього, тому виникають конфлікти. Те саме й з дружинами – чоловіки повертаються не такими, як були раніше".

"Ці хлопці - найбільш безпечні, вони наші захисники. Чому варто боятися того, хто тебе захистив? Звісно, він не дозволить ображати нікого поруч, і, скажімо, роботодавцю не дуже легко щось «викручувати» чи обманювати. Тому атовців й бояться. Ті ж, хто працює прозоро, не мають таких упереджень".

"Наприклад, у Луцьку дуже багато хлопців працює на «Модерн–Експо», вони задоволені і ними теж задоволені. Все тому, що фонд «Волинь - 2014» завжди їм допомагав та спілкувався. Хлопці, які пішли в охоронні фірми, теж є незамінними кадрами – вони швидко реагують, відчувають небезпеку, безстрашні".

ЧИТАТИ ІНТЕРВ'Ю В ПОВНОМУ ОБСЯЗІ

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
на спеціялістів-братовбивців падає. А так сподівались...
Відповісти
Останні новини
Луцький психолог розповіла, з якими проблемами стикаються атовці
02 квітень, 2017, 13:27