На карнавалі під Парижем пролунав вибух

На карнавалі під Парижем пролунав вибух
У суботу, 1 квітня, близько 17:30 за місцевим часом у французькому місті Вільпент, що за 20 кілометрів від Парижа, завершувався карнавальний парад.

Організатори вирішили спалити своєрідне опудало – великі жовті дерев'яні щити з надписами, всередину яких напхали соломи, – пише ТСН.

Із відео видно, як на відстані підносять смолоскип до «доріжки» із соломи, яка моментально спалахує і рухається до щитів. Скоріше за все, солому обробили якось запальною сумішшю. Коли вогонь добирається до великих щитів за лічені секунди лунає вибух – ці щити, а також дерев'яні конструкції розлітаються в усі боки.

Натовп хоч і стояв за кільканадцять метрів за огорожею, проте 18 людей отримали травми, п'ятеро з яких нині перебувають у тяжкому стані. Троє із постраждалих діти, один із яких – у критичному стані. Про це пише видання Le Soir із посиланням на дані місцевої поліції.

Правоохоронці не вбачають в інциденті тероризмі й кажуть, що трагедія сталася через порушення правил безпеки організаторами.

«Консул повідомляє, що, за попередньою інформацією, українців серед потерпілих у передмісті Парижа немає», – ідеться в повідомленні Департаменту консульської служби МЗС України.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: вибух
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На карнавалі під Парижем пролунав вибух
02 квітень, 2017, 01:32