Порахували, в скільки обійдеться спекти паску

Порахували, в скільки обійдеться спекти паску
В Асоціації постачальників торговельних мереж порахували, у скільки обійдеться приготування домашньої паски вагою 2,5 кілограма.

Про це пише Gazeta.ua.

«Ми взяли класичний рецепт з борошна, молока, яєць, цукру, масла, родзинок, солі, дріжджів та кольорової присипки. В одній із найбільш дешевих продуктових мереж продукти на паску в Києві обійдуться у 92 грн., а в мережі з середніми цінами – у 114 грн. Тобто? в середньому один кілограм паски обійдеться у 41 грн. Купити вже готову буде коштувати значно дорожче, тому що саме продукція хлібопеків дорожчала в останній час найбільше», – повідомив директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Домашні паски вагою від кілограма продаватимуть за 150-200 гривень.

«Експерти ще не враховують вартість газу та вартості домашніх продуктів. Наприклад, домашні яйця вдвічі дорожчі магазинних. Якщо перед випічкою у паску додавати коньяк це також збільшить вартість продукту, але при цьому випічка не черствіє. Також якщо додати курагу та горіхи, то вартість кілограма зросте до 100 гривень. Решта заробіток майстринь та витрати на форму», – додає Ольга Гнатенко з Вінниці, яка випікає паски.

У Києві Великодню випічку продаватимуть по 250-380 гривень за штуку. Паски печуть за новими технологіями. В них додають мигдаль та шоколад.

Торік домашні паски продавали по 100 гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Порахували, в скільки обійдеться спекти паску
02 квітень, 2017, 04:09