Луцьк: лікарняну касу хочуть перевірити на прозорість

У Луцьку представників прокуратури просять перевірити обіг благодійних внесків, залучених через Волинську обласну лікарняну касу.

Відповідний запит під час засідання сесії міськради повідомила депутат Майя Шостак, пише Волинь. Info.

Як повідомила Шостак, 22 грудня 2016 року постійна депутатська комісія міськради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, світи, науки, культури, мови вирішила внести до плану роботи питання щодо отримання звітності всіх благодійних організацій, які співпрацюють із медичними комунальними закладами міста про використання коштів, залучених від фізичних осіб.

31 січня 2017 року відбулося засідання комісії, де заслуховували звіти цих організацій. На засідання комісії не прийшли лише представники Волинської обласної лікарняної каси (ВОЛК). Їх неодноразово запрошували на засідання комісії, однак вони ігнорують запрошення. Також не надають звіти про надходження та використання коштів у 2014–2016 роках.

На думку депутата, така закритість вказаної організації розглядається комісією, як уникнення публічності ведення діяльності. Комісія не виключає, що така діяльність може містити ознаки кримінального правопорушення.

Депутат попросила Луцьку прокуратуру перевірити діяльність ВОЛК на предмет зловживання службовими обов’язками, нецільового використання залучених коштів та посприяти в отриманні звіту про рух та використання коштів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Яка прозорість,аха ха ха ха.
Відповісти
Не забудьте покликати з городу Козла (пана Сидора І.М.)..
Відповісти
Останні новини
Луцьк: лікарняну касу хочуть перевірити на прозорість
02 квітень, 2017, 19:50