Суд арештував «Хонку» Януковича разом з унітазами

Суд арештував «Хонку» Януковича разом з унітазами
Печерський райсуд Києва арештував майно житлового будинку «Хонка», розміщеного у резиденції «Межигір’я», де мешкав колишній президент Віктор Янукович.

Про це повідомляє Главком.

Серед речей, здебільшого, предмети сантехніки, побутова техніка, меблі (вбудований льодогенератор Brema, декор солом'яний «Домовеня», рояль цифровий білий Roland, раковина Villeroy&Boch, крісло масажне Inada, торшер Laudarte, душова система кольору золота «Gessi»), а також подарунки (статуетка три дівчини з шаром (від Ківалова) пара голубів керамічних Rosenthail Group, портрет коханки екс-президента «Люба Полежай»), - загалом, понад 100 одиниць.

Таким чином, суд заборонив службовим особам ТОВ «Танталіт» та Віктору Януковичу або особам, які будуть діяти від їх імені або за їх дорученням (довіреністю), відчужувати, розпоряджатися та/або користуватися майном «Хонки».

Нагадаємо, що у березні 2014 року Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом заволодіння державним майном в особливо великих розмірах – комплексом будівель будинку відпочинку «Межигір’я» селі Нові Петрівці Вишгородського району Київської області, а також земельними ділянками, на яких розташований цей комплекс; здійснення фінансових операцій з майном, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, спрямованих на приховання чи маскування незаконного походження такого майна; одержання неправомірної вигоди в особливо великих розмірах.

У рамках кримінального провадження повідомлено підозру екс-президенту Віктору Януковичу, колишньому засновнику та директору ТОВ «Танталіт» Павлу Литовченку.

Під час досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що у 2007 році із користування комплексу відпочинку «Пуща-Водиця» Державного управління справами вилучено 94 об’єкти нерухомості державної власності, розташованих на території урочища «Межигір’я». Майно передано Міністерству охорони навколишнього природного середовища, а потім до статутного фонду НАК «Надра України». У свою чергу, голова правління НАК «Надра України» уклав договір міни, за яким відчужив нерухомість в урочищі «Межигір’я» ТОВ «Медінвесттрейд», яке у тому ж 2007 році продало це майно ТОВ «Танталіт».

У 2010-2013 років «Танталітом» збудовано «Центр відпочинку та здоров’я»- так звану резиденцію «Межигір’я», з яких вартість тільки 123 нерухомих об’єктів, станом на 2012 рік, оцінюється у майже 896 мільйонів гривень. До березня 2014 року «Танталіт» безкоштовно забезпечував життєдіяльність колишнього президента України та його родини.

У вересні 2013 року номінальним власником «Танталіту» став Сергій Клюєв, який повідомив, що придбав компанію в екс-нардепа від Партії регіонів Ігоря Гуменюка.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Суд арештував «Хонку» Януковича разом з унітазами
03 квітень, 2017, 02:39