Їхав то вліво, то вправо: у справі прес-секретаря «Варти порядку» допитали патрульного

Їхав то вліво, то вправо: у справі прес-секретаря «Варти порядку» допитали патрульного
Під час розгляду справи щодо водіння в нетверезому стані прес-секретарем «Варти порядку» та голови Громадської ради при облдержадміністрації Олександром Волянюком допитали патрульного, який складав протокол. Патрульний підтвердив – Волянюк на камеру визнав, що вживав алкоголь та погодився пройти тест, який і показав 0,68 проміле. Наступне засідання призначили на 9:00 7 квітня.

Чергове засідання відбулося 3 квітня у Луцькому міськрайонному суді.

Так, суддя Олег Ющук заслухав свідчення інспектора патрульної поліції Андрія Романця, який складав протокол.

Патрульний розповів, що 19 лютого 2017 року із напарником їхав здавати зміну, проте по дорозі з вулиці Гнідавської на Данила Галицького помітили автомобіль, який рухався непевно.

«Їхав то вліво, то вправо», - зауважив патрульний. Тому він із напарником вирішив зупинити автомобіль, аби поцікавитися, чи все із водієм гаразд. Автівку зупинили вже біля закладу «Стара Підкова» на вулиці Данила Галицького.

Патрульний також додав, що під час розмови правоохоронці відчули запах алкоголю.

«Під час розмови з водієм відчули запах алкоголю. Запитали в Олександра Олександровича, чи він вживав алкоголь, він нам на камеру сказав: так хлопці, я вживав», - сказав Романець.

Патрульний повідомив, що водій погодився пройти освідування за допомогою алкотестеру, який і показав 0,68 проміле. Після цього патрульні склали протокол за частиною 1 статті 130, а Волянюк викликав тверезого водія.

Адвокат Волянюка Оксана Мозольська уточняла в патрульного, яким нормативно-правовим актом той керується складаючи протоколи за статтею 130. Поліцейський відповів, що Кодексом України про адміністративні правопорушення. Згодом адвокат уточнювала хронологію подій, та чи пропонували Волянюку поїхати у наркодиспансер. Патрульний зауважив, що не пригадує, адже Волянюк погодився проходити тест на місці та визнав його результати. Зрештою, усі події зафіксовані на бодікамери патрульних.

Цікавили захисницю й розбіжності у температурах – мовляв, на роздруківці з результатами драгера вказана температура повітря +11, а за даними гідрометеоцентру у Луцьку тоді був 1 градус тепла. Поліцейський зауважив, що процедура освідування недовга, а драгер до того перебував у машині і саме тому прилад показав таку температуру. Натомість він сертифікованй та показує достовірні дані.

Отож, наступне судове засідання відбудеться 7 квітня о 9:00. У його ході мають допитати свідка Святослава Волянюка, який і був тверезим водієм, який приїхав забирати автівку.

Нагадаємо, 19 лютого ЗМІ повідомили інформацію, що Олександра Волянюка, який перебував за кермом нетверезим, затримали патрульні. Перевірка на місці на приладі Dragger в присутності двох свідків показала результат 0, 68 проміле. На водія склали протокол, а автомобіль передали тверезому водієві.

Натомість сам Волянюк таку інформацію заперечив, аргументуючи відсутністю «фактичних доказів того, що перебував п’яним за кермом».

Згодм він не зявився у судове засідання, а адвокат клопотала про відкладення рзгляду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так ці ж пі....си кожний день ВОЛАЮТЬ в ЗМІ про свою "роботу" як вони приймають участь в затриманні водіїв на підпитку. В даному випадку козел бородатий не має сміливості признатись, що розіжджає за кермом під "мухою", здійснюють тиск на суд щоб закрити справу (протокол буде закритий в зв'язку із закінченням термінів притягнення до відповідальності).
Відповісти
а просто признатися, вибачитись і заплатити штраф що заважає?
Відповісти
З ним розмовляти, що в стіну горохом. Десантник, начальник і безробітний. А гонор з усіх дірок так і пре.
Відповісти
Останні новини
Їхав то вліво, то вправо: у справі прес-секретаря «Варти порядку» допитали патрульного
03 квітень, 2017, 11:30