Розлите у Луцьку дизпаливо загрожує екологічною катастрофою?

Розлите у Луцьку дизпаливо загрожує екологічною катастрофою?
Дизпаливо, що витекло з баку невідомого автомобіля у Луцьку, може потрапити у річку Стир.

Про це йшлося у випуску новин 7 листопада на телеканалі «Аверс».

Нагадаємо, на вулиці Конякіна в Луцьку у ніч з 5 на 6 листопада сталась аварія – на вулиці утворилась смердюча ріка із дизельного палива. Частина солярки потрапила до каналізації, а звідти через шахти – у під’їзди багатоповерхівок.

Як розповів начальник відділу екології Луцької міської ради Анатолій Гламазда, фахівці провели експертизу і виявили: мастильна пляма, яка налякала лучан, дійсно є дизельним пальним.

Екологів непокоїть те, аби солярка не дійшла до Стиру, адже вона потрапила до стічних вод.

Нині захисники навколишнього середовища чекають на результати проб, узятих з річки Стир.

«Там є зливова каналізація, і її витоки йдуть у напрямку річки Стир. Впадають у заплаву річки. Ми приїхали туди, щоб дослідити, але масних плям там не було. Ми не знаємо чи багато тих нафтопродуктів вибігло. Можливо, вони й не дійшли ще. Можливо, й не дійдуть», – розповів начальник міського відділу екології.

За словами Гламазди, зараз правоохоронці розшукують водія транспорту, який спричинив екологічне лихо на вулиці Конякіна.

Єдиний свідок нічної пригоди – сторож фірми, яка знаходиться поруч. Він розповів: близько півночі почало сильно смердіти дизпаливом, утім ніяких машин на стоянці чоловік не бачив.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Классные специалисты эти экологи. Их обширных знаний хватило только на то, чтобы установить загрязняющее вещество. А попадет или не попадет, это один Господь Бог ведает. Блин, вы же знаете точку входа в ливневку, у вас есть схема трубопроводов, уже можно было посмотреть по коллекторам, есть там солярка или нет. Они только штрафы умеют выписывать и взятки на карман брать.
Відповісти
Останні новини
Розлите у Луцьку дизпаливо загрожує екологічною катастрофою?
08 листопад, 2012, 08:13