На Волині визначились з датою виборів в 5 громадах

На Волині визначились з датою виборів в 5 громадах
На теренах України та й на Волині зокрема триває процес децентралізації, одним із етапів якої є створення об’єднаних територіальних громад.

Відтак, сьогодні, 3 квітня 2017 року, під час оперативної наради у голови облдержадміністрації Володимира Гунчика говорили про стан підготовки перших виборів депутатів сільських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських голів, що незабаром відбудуться на теренах області.

Зокрема, за словами заступника керівника апарату - начальника організаційного управління апарату обласної державної адміністрації Вячеслава Кривенюка, 30 квітня 2017 року в області відбудуться вибори депутатів сільських рад та відповідних сільських голів у 5 сільських об’єднаних територіальних громадах.

А саме Колодяжненській Ковельського району (об’єднується 4 сільські ради), Заборольській Луцького району (4 сільські ради), Вишнівській Любомльського району (6 сільських рад), Забродівській (5 сільських рад) та Самарівській (4 сільські ради) Ратнівського району.

Окрім того, на цей же день призначено позачергові вибори Холоневичівського сільського голови (Ківерцівський район) та Цегівського сільського голови (Горохівський район).

За організаційного сприяння обласної державної адміністрації, Ковельської, Луцької, Ратнівської та Любомльської районних державних адміністрацій 24 березня відбулось навчання членів районних та територіальних виборчих комісій у м. Ковель.

До того ж, згідно із заходами календарного плану з підготовки та проведення перших виборів, до 6 квітня включно територіальні виборчі комісії мають прийняти рішення щодо реєстрації кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови або про відмову в реєстрації.

Також, до 14 квітня буде сформовано склад дільничних виборчих комісій, а до 16 квітня місцеві органи ведення Державного реєстру виборців передадуть дільничним виборчим комісіям попередні списки виборців на паперовому носії та іменні запрошення.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині визначились з датою виборів в 5 громадах
03 квітень, 2017, 17:35