Луцькі муніципали ловитимуть сміттєвих «зозуль» та школярів-курців

Луцькі муніципали ловитимуть сміттєвих «зозуль» та школярів-курців
Працівники департаменту муніципальної поліції Луцькради «виловлюватимуть» мешканців приватних будинків, які підкидають сміття у контейнери, за обслуговування яких сплачують мешканці багатоповерхівок. Окрім того, муніципали «чатуватимуть» й на школярів, які курять у дворах поблизу гімназії №4.

Про це йшлося під час зустрічі з головами ОСББ міста 4 квітня.

Директор департаменту Юлія Сиротинська повідомила, що минулого тижня зіткнулася з проблемою, коли голови ОСББ не дозволяють виставляти мішки з будівельним «брудом» після ремонту нещодавно придбаних квартир. Так вчиняють тому, що ОСББ не уклали відповідних договорів, тому «Спецкомунтранс» не вивозить таких відходів. Тому люди вечорами «як зозульки, підкидають це сміття» до інших будинків. Лише протягом минулого тижня зловили 5 таких осіб.

Тому Сиротинська просить укладати відповідні договори. Зі свого боку, директор департаменту просила інформувати, якщо є факти, коли люди, які проживають у приватному секторі, «підкидають» сміття у контейнери багатоквартирних будинків. Мовляв, така практика є, тому контейнери, за обслуговування яких сплачують мешканці багатоквартирних будинків, наповнюються швидше.

За словами Сиротинської, якщо мешканці багатоповерхівок помітили такі факти і знають, коли це відбувається, муніципали готові поставити там інспекторів, які «виловлюватимуть» таких порушників.

Користуючись нагодою, мешканці попросили «додаткових» інспекторів для боротьби зі школярами та студентами-курцями. Мовляв, на проспекті Волі між будинками та біля кафе «Оболонь» збираються школярі гімназії №4, аби палити. Через це страждають мешканці, вікна яких виходять у двори.

Сиротинська зауважила, що там чергуватимуть працівники муніципальної поліції з 9-ої ранку до 5-ої вечора. Аналогічна проблема – й на вулиці Конякіна між будинками 12 та 12 а. Тут щоранку у будні збираються студенти, після яких доводиться прибирати пляшки та стакани. Тому й цей майданчик попросили взяти на контроль.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Штрафуватимуть за те що сміття викидають у смітник?
Чергуватимуть біля четвертої школи?
А як інші, чи четверта в нас сама неблагополучна?
А з яких пір викинути сміття у смітник злочин?
Чи ця дура і її дармоїди вже взагалі не знають чим зайнятись?
На будівництво сміття совати, до кваліфікованої роботи цих дибілів допускати не можна.
Відповісти
краще б слідкували що б за собаками гамно збирали, як на мене це найактуальніша проблема в нашому місті.
Відповісти
За вивіз сміття береться плата з кожного громадянина, незалежно де проживає. Якщо я прописана в одному районі, а проживаю в іншому, то мені треба везти сміття у район прописки? Краще б слідкували за тими, хто викидає сміття поза зоною прибирання.
Відповісти
Якщо я прописана в одному районі, а проживаю в іншому, то мені треба везти сміття в район прописки? Краще б слідкували за тими, хто викидає сміття поза зоною прибирання.
Відповісти