Відсьогодні Нацбанк пом’якшує обмеження продажу валюти для населення

Відсьогодні Нацбанк пом’якшує обмеження продажу валюти для населення
Нацбанк України збільшив максимальну суму купівлі валюти для фізичних осіб, зменшивши натомість відсоток обов’язкового продажу валюти експортерами.

Про це повідомляє прес-служба Нацбанку, пише Українська правда.

"Реалізувати чергові кроки з лібералізації валютного регулювання дозволяє сприятлива кон'юнктура на зовнішніх ринках та рішення Міжнародного валютного фонду про погодження третього перегляду програми співпраці з Україною та виділення четвертого траншу фінансування", - йдеться в повідомленні.

Таким чином, НБУ пом’якшує вимогу до обов’язкового продажу надходжень в Україну в іноземній валюті. Відтепер юридичні особи повинні будуть продавати не 65%, а 50% своїх валютних надходжень.

На думку керівництва Нацбанку, це послаблення не призведе до скорочення пропозиції валюти на міжбанківському ринку, адже "сьогодні підприємства добровільно продають набагато більше валютних надходжень, ніж зобов’язані, - понад 90%".

Також, Нацбанк продовжує суттєво пом’якшувати обмеження на продаж готівкової іноземної валюти населенню. Відтепер Національний банк підвищив цю максимальну суму до 150 тис. гривень, тобто до суми, понад яку фінансові операції з готівкою підлягають обов’язковому фінансовому моніторингу.

Відповідні послаблення затверджено постановою Правління Національного банку України від 4 квітня 2017 року. Зміни набувають чинності 5 квітня 2017 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Відсьогодні Нацбанк пом’якшує обмеження продажу валюти для населення
05 квітень, 2017, 05:26