В Україні планують запровадити пенсійну доплату репресованим

В Україні планують запровадити пенсійну доплату репресованим
Верховна Рада України підтримала за основу в першому читанні законопроект про доплату до пенсії жертвам політичних репресій.

Таке рішення підтримали 258 парламентарів. Законопроект дозволить отримувати пенсійну надбавку в розмірі 25% тим, хто був ув’язнений, та 12,5 % - хто перебував у засланні, - інформує прес-служба народного депутата України Ігоря Гузя.

Напередодні голосування народний депутат Ігор Гузь у сесійній залі закликав колег підтримати такий патріотичний законопроект.

«Після чверті століття нашої незалежності, жертви політичних репресій лишилися обділені належною увагою держави. Зараз такий людей вже і не так багато, які стояли на смерть за інтереси Української Держави і десятками років поневірялися в тюрмах», - додав він.

У пояснювальній записці до законопроекту йдеться про те, що якщо його приймуть, то грошова компенсація буде виплачуватися за весь період незаконного ув’язнення, за кожний місяць позбавлення волі або примусового перебування у лікувальних закладах. Доплата передбачається у розмірі однієї мінімальної зарплати, що встановлена законодавством на день виплати цієї компенсації.

«Ми маємо зробити все, щоб і ці люди відчули турботу держави», - резюмував Ігор Гузь.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Україні планують запровадити пенсійну доплату репресованим
05 квітень, 2017, 11:34